Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Small Talk”

Op 9, 10 en 11 november cureert Courtney Barnett het Sonic City festival in Kortrijk. Ze kiest er niet alleen de bands, ze geeft er ook een show, haar tweede dit jaar nadat ze de AB verbouwereerde. Met Tell Me How You Really Feel bracht de dame enkele maanden geleden een leuke plaat uit en het lijkt er op dat er tijdens de opnames van die plaat heel wat nummers naar de vuilbak verdwenen. Eén daarvan brengt de dame nu alsnog uit. “Small Talk” is de titel van het nummer en het verbaast ons dat dit de plaat niet haalde. Fans mogen opgelucht adem halen, het nummer zal wel verschijnen op een compilatie van 10 jaar Mom + Pop. Vandaag smijt Barnett het nummer al online.

Vijf minuten en dertig seconden nieuwe muziek van Courtney Barnett is altijd een geschenk. Ook hier blijkt Barnett weer haar herkenbare parlando stijl te hanteren en bouwt de song op een gezapige manier op naar een climax. Die komt er in een enorm aanstekelijk refrein die je na één luisterbeurt al kan meezingen. Het ontspoort uiteindelijk in een orgel en gitaarjam zoals we dat graag horen. Muzikaal dus heel sterk en de opbouw en structuur zijn ook om duimen en vingers van af te likken. Hoewel het nummer soms wat op improvisatie lijkt, zorgt dat net voor de charme in het gezellige nummer. Hopelijk mogen we het binnen een maand live aanschouwen.

4 oktober 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief