Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Psycho 44 – “Call of the Void”

Iedereen die nog maar een beetje smurrie aan zijn rockschoenen heeft hangen, stond al enkele weken te popelen voor de herrijzenis van dit synth-en-snaar-orkestje. Na een lange sabbat sinds hun vuurdoop Suburban Guide to Springtide uit 2013, dook Psycho 44 met een nieuwe drummer en producer Thomas Valkiers (Equal Idiots, Double Veterans, Tubelight,…) opnieuw de studio in voor een opvolger.

“Call of the Void” biedt hiervan een strakke en pikante voorproever. We wisten al eerder dat Psycho 44 een song kan schrijven (zie “No Metaphor” en “All My Demons Have Distortion” ter referentie), maar nu lijken ze een speelser karakter beet te hebben. Het gaat van pompende drums en lichtvoetige synths in de strofes om dan uit te breken in een neurotische pokkeherrie waardoor je uno bath salts wilt nemen en secundo je nekwervels eens goed wilt doen ontwrichten. Alles lijkt ook compacter, meer overstuurd en dikker gemixt dan op Suburdan Guide to Springtide. In ieder geval merken we een duidelijke shift met 2013, zowel in sfeer als in de opname an sich, terwijl vaste waarden nog steeds zorgvuldig geëerd worden: een ode aan de pogo, zo je wil, maar aan de andere kant ook een psychopatische knipoog/muilpeer naar de toekomst. Of wat dat ook moge betekenen.

Op 31 oktober komt Psycho 44 langs bij Kontzert in de Charlatan te Gent om hun nieuwe plaat voor te stellen. Voor andere shows, check hun Facebookpagina.

Related posts
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…
LiveRecensies

SONS + Psycho 44 @ Het Zomerkwartier: In het oog van de storm

Normaal gezien zouden we al stilletjesaan onze tent aan het klaarmaken zijn om richting Pukkelpop te trekken, maar zoals iedereen onder tussen…
LiveRecensies

Psycho 44 @ Trix Bar: 'Komaan, alles kapot!'

Een dag nadat hun eerste album in bijna zeven jaar tijd verscheen, kwamen de heren van Psycho 44, na een opwarmshow in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.