Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Psycho 44 – “Call of the Void”

Iedereen die nog maar een beetje smurrie aan zijn rockschoenen heeft hangen, stond al enkele weken te popelen voor de herrijzenis van dit synth-en-snaar-orkestje. Na een lange sabbat sinds hun vuurdoop Suburban Guide to Springtide uit 2013, dook Psycho 44 met een nieuwe drummer en producer Thomas Valkiers (Equal Idiots, Double Veterans, Tubelight,…) opnieuw de studio in voor een opvolger.

“Call of the Void” biedt hiervan een strakke en pikante voorproever. We wisten al eerder dat Psycho 44 een song kan schrijven (zie “No Metaphor” en “All My Demons Have Distortion” ter referentie), maar nu lijken ze een speelser karakter beet te hebben. Het gaat van pompende drums en lichtvoetige synths in de strofes om dan uit te breken in een neurotische pokkeherrie waardoor je uno bath salts wilt nemen en secundo je nekwervels eens goed wilt doen ontwrichten. Alles lijkt ook compacter, meer overstuurd en dikker gemixt dan op Suburdan Guide to Springtide. In ieder geval merken we een duidelijke shift met 2013, zowel in sfeer als in de opname an sich, terwijl vaste waarden nog steeds zorgvuldig geëerd worden: een ode aan de pogo, zo je wil, maar aan de andere kant ook een psychopatische knipoog/muilpeer naar de toekomst. Of wat dat ook moge betekenen.

Op 31 oktober komt Psycho 44 langs bij Kontzert in de Charlatan te Gent om hun nieuwe plaat voor te stellen. Voor andere shows, check hun Facebookpagina.

21 september 2018

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter