Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “We’re Crazy”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “We’re Crazy”

Danko Jones (c) Dustin Rabin

Danko Jones behoeft geen introductie. Dit Canadees trio staat muzikaal voor rock ’n roll met invloeden van hardrock en blues. Muziek die digitaal zeker overeind blijft, maar die live nog veel beter tot zijn recht komt. Waar het op plaat nog ooit te braaf klinkt, zal dit live zeker niet het geval zijn. ‘Doen waar je goed in bent,’ is zowat de leuze van Danko Jones en daarom zal deze single geen enkele fan verbazen. De band bewandelt sinds 1998 dit muzikale pad en dat bevalt hen duidelijk.

Ze leggen altijd een duidelijk en voorspelbare structuur in hun nummers. Ook hier is de structuur duidelijk: strofe – refrein – strofe – refrein – bridge – strofe – refrein – strofe. Een strakke strofe met tijd en ruimte voor alle instrumenten, afgewisseld met een braver refrein. De bridge is de enige afwisseling in het nummer, maar ook hier val je niet in verbazing. De vraag is of je evolutie moet verwachten van deze band? Daarvoor moet je niet hier zijn, en dat maakt de fans ook juist blij.

Het was de bedoeling deze single op een EP uit te brengen, maar dat wordt uiteindelijk een full album waarvan de releasedatum wordt opgeschoven richting 2019. Gelukkig voor de fans staan ze op 21 november in Antwerpen in de Zappa.

Site

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones - "Flaunt It"

Al sinds eind jaren 90 is Danko Jones een vaste waarde in het rock-‘n-roll-circuit. Na een goeie carrière is de band nooit…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Nick Waterhouse: "Ik schrijf eerlijke folkmuziek, zo simpel is het."

Authentiek en vernieuwend. Twee schijnbaar onverzoenbare adjectieven die toch samen vervat zitten in elke vezel van Nick Waterhouse. Wat begon als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.