Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “White Star Liner”

Public Service Broadcasting is een boeiende band. Hun muziek is niet enkel zeer aangenaam om te beluisteren, het bevat ook verschillende geschiedenislessen. Zo schreven ze al een album over ruimtereizen, over koolmijnen in Engeland en nu komt er een ep aan over de Titanic. De ep vertelt het verhaal van de bouw aan het schip en natuurlijk het ongeval. De focus ligt weliswaar op de personen die de boot bouwden en degene die hem bemanden. Als eerste single uit die ep krijgen we “White Star Liner”.

“White Star Liner” klinkt hoopvol en daar zit de inhoud ook voor iets tussen. Het gaat namelijk over het schip dat vertrekt richting Amerika en iedereen die gelukkig is omdat er geschiedenis wordt geschreven. We krijgen weer een mix van elektronische muziek en audio uit de archieven, wat het kenmerk blijft van Public Service Broadcasting. De gitaar zorgt er voor dat je helemaal mee kan gaan in de sfeer van de uitvaart van het schip. Het is zonnig en vol positieve vibes met natuurlijk een oog voor experiment. De rest van de ep zou perfect die hoop en wanhoop moeten samen brengen, wij zijn alvast benieuwd.

Op 4 november staat de band in Kavka, waar ze deze ep die op 26 oktober verschijnt ongetwijfeld zullen voorstellen.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "Blue Heaven" (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "People, Let's Dance" (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.