Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Electra”

© Alex Lake // Two Short Days

Een van de meest unieke bands op deze bol, kan je toch wel Public Service Broadcasting noemen. De Britten maken namelijk gebruik van oude opnames over bepaalde historische feiten om daar hun nummers rond te maken. Dat resulteerde ondertussen al in vier albums en binnenkort komt er een vijfde aan. The Last Flight verschijnt op 4 oktober, voor het eerst bij So Recordings en eerste single “Electra” geeft alvast het thema weer van dat album. De plaat gaat namelijk over de laatste vlucht van Amelia Earhart, een pionier in vliegen.

Ook dit keer is het meest opvallende aan Public Service Broadcasting dat ze gebruik maken van historische samples. Nu haalt de band inspiratie bij “Electra”, het vliegtuig van Amelia Earhart, en daaronder worden hypnotiserende elektronische sounds geplaatst. Toch gaat de band richting het refrein gebruik maken van eigen vocals van EERA en Hannah Peel om er net iets meer toegankelijk van te maken. Met hoekige gitaarsounds en een wilde opbouw, is “Electra” wederom een staaltje techniek die je enkel van deze band kan verwachten.

Op 11 november 2024 staat de band in een uitverkochte Ancienne Belgique Club. De dag voordien kan je ze zien in Melkweg, Amsterdam en op 13 november in Vera, Groningen.

Facebook / X / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "Blue Heaven" (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "People, Let's Dance" (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.