Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons – “Guiding Light”

Het is van 2015 geleden dat we nog eens nieuwe muziek kregen van Mumford & Sons. Hun vorige plaat Wilder Mind was de eerste waarop de banjo’s werden verbannen en werd bijgevolg met gemengde reacties onthaald. Vorig jaar speelden Mumford & Sons nog op Pukkelpop en daar lieten ze al merken dat ze bezig waren aan nieuwe muziek. Ze waren zes maanden in de studio om hun vierde plaat Delta op te nemen die op 16 november zal verschijnen. Vandaag losten ze alvast een nieuwe single “Guiding Light”, die zonet bij Annie Mac op BBC Radio 1 in première ging en die ze deze zomer ook al in hun set op Sziget hadden.

Opnieuw geen banjo’s op de nieuwe van Mumford & Sons, maar ook geen pure stadionrock zoals dat op hun vorige plaat het geval was. “Guiding Light” focust vooral op de akoestische gitaar en heeft daardoor een groot kampvuurgehalte. Hier en daar horen we zelfs wat nieuwe geluiden zoals een synth, die wel goed past bij de ‘nieuwe’ sound van Mumford & Sons. De opbouw op “Guiding Light” is bovendien ook sterk en het nummer heeft zelfs iets tijdloos in zich. De nieuwe van Mumford & Sons mag er met andere woorden meer dan zijn en we kijken al erg uit naar hun nieuwe plaat Delta.

Facebook

1627 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marcus Mumford - (self-titled) (★★★): Persoonlijker dan ooit

Marcus Mumford heeft officieel zijn houthakkershemd aan de kapstok gehangen. Voortaan gaat de Britse singer-songwriter even verder door het leven zonder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Better Off High"

Marcus Mumford doet het nu al even zonder zijn Sons, maar dat legde hem vooralsnog geen windeieren. Toch is het ons vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Marcus Mumford - "Cannibal"

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. Het slechte nieuws is dat er de komende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.