Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amyl and The Sniffers – “Some Mutts (Can’t Be Muzzled)”

Australië slaagt er de laatste jaren in om de beste rockbands af te leveren van deze planeet. Zo zijn onder meer King Gizzard & The Lizard Wizard en Tame Impala de beste voorbeelden van uitmuntende export. De volgende die het lijstje met straffe Australische bands zou kunnen vervolledigen, is Amyl and The Sniffers. Afgelopen weekend stond het viertal nog op Leffingeleuren, en vandaag brengt de groep één van de hoogtepunten uit die set uit. “Some Mutts (Can’t Be Muzzled)” is de titel en verschijnt op een speciale 7″. Verder zit de groep nu ook bij Rough Trade waar ze in 2019 een eerste volwaardig album mee willen uitbrengen.

Van bij de eerste noten van “Some Mutts (Can’t Be Muzzled)” horen we een gigantische referentie naar The Damned. “New Rose” bevat dezelfde power en gelatenheid waardoor we alleen maar kunnen concluderen dat Amyl And The Sniffers goed zijn geschiedenis kent. Wel is er hier een vrouwelijke stem en daarin zit dan weer de vernieuwing. Een lekkere hard rock riff en de furieuze stem van Amy Taylor geven het nummer zijn lichaam en blazen je in iets meer dan twee minuten volledig omver. Een fantastisch nummer voor de liefhebbers van de no nonsense punk!

20 september 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief