Oude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne – “Head Above Water”

What the hell! Het duurde vijf jaar, maar Avril Lavigne is terug. In 2002 bracht de Canadese zangeres haar eerste single “Complicated” uit en scoorde daarmee haar eerste hit. “Sk8er Boi” en “I’m With You” werden ook hits en dat zorgde ervoor dat Lavignes debuutplaat een aantal prijzen kreeg. Vanaf dan kwamen er nog meer albums met hits zoals “My Happy Ending”, “Smile”, “Here’s To Never Groing Up” en meer. In 2015 deelde Avril Lavigne met haar fans dat ze de ziekte van Lyme heeft. Ondertussen probeert ze al negen jaar haar hoofd boven het water te houden terwijl ze vecht tegen de verschrikkelijke ziekte. Ze richtte ook de Avril Lavigne Foundation op om mensen met dezelfde ziekte te helpen.

De tekst van “Head Above Water” is gebaseerd op een nacht waarin ze dacht te sterven ten gevolge van de ziekte van Lyme. (Het gebeurt slechts zelden, maar het kan in sommige gevallen dodelijk zijn.) Ze had het gevoel te verdrinken en bad die avond tot God: ‘God keep my head above water/I lose my breath at the bottom/Come rescue me, I’ll be waiting/I’m too young to fall asleep.’ De kracht van dit nummer zit niet alleen in de tekst, maar ook in de muziek. “Head Above Water” mag dan rustig beginnen, maar er komen strijkers en een krachtige drum bij. Met “Head Above Water” maakt Avril Lavigne een sterke comeback.

FacebookInstagramWebsiteAvril Lavigne Foundation

19 september 2018

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief