Nieuwe singles, Oude Bekenden, Recensies

Nieuwe single The 1975 – “Sincerity is Scary”

The 1975 teast ons deze week met een vierde single uit hun nieuw album A Brief Inquiry Into Online Relationships en de beste tot nog toe. Of moeten we zeggen de meest genuine? Frontman Matty Healy legde namelijk in zijn interview met Zane Lowe, voorafgaand aan de première van “Sincerity is Scary” uit dat hij de ironie in de wereld beu is: ‘Make sure you’re ironic because then you can’t be judged on being a person.’.

The 1975 gaat met elke nieuwe single weer een trapje hoger op de ladder staan, maar “Sincerity is Scary” overstijgt de laatste drie in één klap. De groovy geluidjes in het begin en jazzy intro geven de song een laidback rustige vibe terwijl de lyrics, zoals Matty al zei, oprecht zijn: ‘Why can’t we be friends, when we are lovers? Cause it always ends with us hating eachother‘ Het koor op de achtergrond in het refrein geeft de tekst extra drama. Matty maakt zich niet kwaad om zijn liefdesproblemen maar blijft gewoon in zak en as zitten met z’n rustige melodie. Wat nog meer medelijden wekt. De lispel op het einde mocht hij dan weer wel achterwegen laten.

Het nieuwe album A Brief Inquiry Into Online Relationships kan je vanaf nu al vooruitbestellen. De band kondigde eerder deze week ook hun UK tour aan.

13 september 2018

About Author

Emma Vierbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter