AlbumsRecensies

Seinabo Sey – I’m A Dream (★★★): Zelfzekere terugkeer vol dromen

AlbumsRecensies

Seinabo Sey – I’m A Dream (★★★): Zelfzekere terugkeer vol dromen

De Zweedse zangeres Seinabo Sey kende in 2013 haar doorbraak door een remix van de Noorse DJ Kygo. “Younger” werd al snel een bescheiden hit en bracht de opvallende zangeres o.a. naar Rock Werchter en ook een uitverkochte Botanique mocht zich van haar talent laten overtuigen. Een dikke twee jaar werd het dan stil rond Sey, maar in het begin van het jaar kondigde ze haar comeback aan met een show in het Zweedse equivalent van het Sportpaleis, Ericsson Globe te Stockholm, aan. Haar debuutalbum Pretend behoort in haar thuisland tot de populairste albums van een Zweedse zangeres van de afgelopen jaren, dus de spanning naar de nieuwe plaat bleef de afgelopen maanden maar stijgen.

Seinabo Sey heeft met haar debuutplaat Pretend een meer dan straf visitekaartje afgeleverd en weet met originele en duistere popnummers te boeien. De nieuwe plaat is dan ook niet het verwachte vervolg en klinkt iets helderder en ruimer. De nieuwe nummers klinken niet allemaal beklijvend, maar de stem van Sey blijft extreem interessant. Zo steekt het refrein van opener “I Love You” niet helemaal boven de rest van het nummer uit en is het hier en daar iets te veel herhaling van hetzelfde. “Never Get Used To” en “My Eye” klinken dan meteen al veel spannender omdat ze met beats durfde te experimenteren en zo weet te fascineren.

Eén van de sterkste nummers van de plaat, is met grote afstand het ongelofelijk sterke “I Owe You Nothing” waarin een grote afwisseling en een creatieve opbouw voor kippenvel zorgt. Een kanjer van een nummer dat ook vol slim geschreven lyrics zit. Daartegenover staat dan weer het ietwat te pop-gebooste “Good In You”, dat weer meer tempo in de boel krijgt, maar voor de rest niet echt weet op te vallen. Een kwaaltje dat we op het vorige album ook zagen opduiken en ook daar het compleet beeld wat naar beneden bracht.

Op I’m A Dreamer heeft Sey heel veel ruimte gegeven aan iets tragere nummers, waarin haar stem de rol van protagonist op zich neemt. Seinabo heeft een stem die een ruimte kan vullen en net dat tikkeltje anders klinkt zodat haar sound uniek is en opvalt. Zo heb je bijvoorbeeld “Truth” dat enorm breekbaar klinkt en enkel door de piano begeleid wordt. In “Breathe” krijgt ze dan weer de hulp van strijkers en een koor wat voor een enorme portie drama zorgt. Verder valt ook “Remember” op omdat de stemmen van de Zweedse zangeres en Jacob Banks zeer goed bij elkaar passen. De tragere nummers zijn dan misschien iets te veel ‘één uit de duizend’.

I’m A Dream is een album dat naast enkele briljante nummers ook wat plattere en zwakkere nummers heeft. Het verschil qua nummers ligt vooral in de verschillende tempo’s van het album. De iets snellere nummers weten door spannende beats en straffe producties te overtuigen, terwijl de trage nummers nog iets meer pit mochten hebben. De stem van Sey blijft een unicaat binnen de muziekwereld en zal haar grootste troef blijven. Met de nieuwste plaat keert Seinabo Sey zelfzeker terug en ook voor dromen is er voldoende plaats. Een album dat goed in het oor ligt, maar hier en daar een beetje karakter mist.

1790 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Seinabo Sey - "Blessed" & "Black Star"

De Zweedse wonderstem Seinabo Sey beschikt over een meer dan uniek stemgeluid dat je uit de duizend herkent. Dat is en blijft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kindness & Seinabo Sey - "Lost Without"

Kindness, misschien wel de meest mysterieuze one man show uit Londen, is een zeer geliefde naam in de dancewereld dankzij zijn laidback…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seinabo Sey - "Breathe"

Iets meer dan een maand geleden kwam Seinabo Sey terug met twee nieuwe nummers. Een dubbele verrassing dus voor de fans van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.