Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Seinabo Sey – “Breathe”

Iets meer dan een maand geleden kwam Seinabo Sey terug met twee nieuwe nummers. Een dubbele verrassing dus voor de fans van de soulzangeres. “I Owe You Nothing” en “Remember” waren de titels van de songs en ze bewezen dat de twee jaar rust duidelijk deugd deden. De zangeres toont nog steeds dat het haar stem is waar alles om draait, en dat wordt ook duidelijk op haar verse single “Breathe”. Een woord over een eventueel nieuw album, krijgen we nog niet, maar dat zal niet uitblijven denken we.

“Breathe” is en heel kort nummer, zelfs kort voor een popnummer. Toch gebeurt er heel wat in de song. In iets minder dan één minuut en dertig seconden krijgen we een gezapige opbouw, een zachte piano, een dramatisch sfeertje en tegelijk ook een positieve vibe, de soulstem van Seinabo Sey die heel veel aankan en een koortje op het eind. Alles in deze song lijkt wel op te bouwen naar iets, maar die climax krijgen we voorlopig nog niet. Benieuwd of deze er op een volgende song wel komt, want zo teasen prikkelt ons wel. Zelf ziet ze deze song als een rustpunt, en daar kunnen we haar wel in vinden. Heel hoopgevend en tegelijk ook rustgevend.

De video bleek dus een voorsmaakje, zoals we zelf al dachten. Op Spotify verscheen de volledige versie van de song en die zorgt er voor dat de opbouw een beklijvende climax krijgt. Een nummer met grote gospel invloeden, zeer fijn en positief en tegelijk groots. Oordeel vooral zelf.

26 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief