Nieuwe singlesOude Bekenden

Videopremière: Nieuwe single All Them Witches – “Diamond”

God zij geprezen. All Them Witches is terug. De psych-rock-band, die door de publieke opinie wordt beschreven als het liefdeskind tussen Black Sabbath en The Black Keys, releaste een dik jaar terug Sleeping Through The War. Op 28 september brengen ze hun vijfde album uit: ATW. “Fishbelly 86 Onions” was de eerste single uit hun zelfgenoemd album dat het viertal, waar Jonathan Draper nu de keys voor zich neemt, de wereld in spuwde. Vandaag sleuren ze ook “Diamond” met bijhorende clip het web op en wij brengen het u in première.

Waar “Fishbelly 86 Onions” bij de harde kern twijfel opriep, is “Diamond” terug een écht All Them Witches-nummer. Bezwerend-ritmische drums met bijna religieuze vocals van zanger-bassist Charles Michael Parks Jr., begeleiden je de volle zes minuten door wat Parks zijn tweestrijd tussen zelfvoldaanheid en het constante zoeken naar verandering en heruitvinding noemt. Ook de clip snijdt langs twee kanten: prachtige 16mm-beelden gieten de band en het landschap in een zalig-tijdloze look, afgewisseld met eenzame en bevreemdende beelden van gitzwarte bossen en een psychotische frontman met kleurlenzen. Al heeft dat laatste heeft misschien iets te veel ‘Die Antwoord’-gehalte om gezond te blijven.

“Diamond” is een ruwe edelsteen, die na elke luisterbeurt steeds scherper afslijt, een nummer dat meteen vertrouwd klinkt, een single die het luidkeels van de daken schreeuwt: ‘Halleluja, All Them Witches is terug!’

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

All Them Witches - Nothing as the Ideal (★★★★): Furieuzer dan ooit

Het is geen makkelijke opdracht om naar het bijvoeglijk naamwoord te zoeken dat de muziek van All Them Witches perfect omvat. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches - "Saturnine & Iron Jaw"

Het is altijd prettig nieuws wanneer All Them Witches een nieuwe single loslaat. Het is nog beter nieuws als ze een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches - "1X1"

Al zeven jaar schuimen de Amerikanen van All Them Witches de aardbol af. De swampy psychedelische bluesrock die ze brengen scheert hoge toppen. Hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.