Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dizzee Rascal feat. Skepta – “Money Right”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dizzee Rascal feat. Skepta – “Money Right”

Eén van de eerste grootheden van de Britse grimemuziek is Dizzee Rascal. Algemeen gekend van zijn megahit “Bonkers” bracht hij het genre ook voor het eerst buiten de Britse landgrenzen tot ongeziene populariteit en zette hij het genre steeds meer op de kaart. Met nu bijna twintig jaar in de scene wordt hij nog altijd aangehemeld door heel wat rapfans en mag hij nog steeds rekenen op volgelopen weides. Zijn vorige plaat, Raskit uit 2017, deed het helaas niet zo goed in de Britse hitlijsten en het verbaast dan ook niet dat hij tegenwoordig een helpende hand zoekt bij de nieuwere grimehelden. Voor zijn nieuwste nummer “Money Right“ kon hij in ieder geval rekenen op niemand minder dan Skepta.

“Money Right” is een meer dan degelijke grimeknaller geworden. De beat heeft iets fris en opwindend dat goed past bij de flow van de twee rappers. Ook de twee stemkleuren vullen elkaar goed aan en de strofes die ze om de beurt spitten zijn een waar genot om naar te luisteren. De eerste single van de te verschijnen Don’t Gas Me ep straalt vooral autoriteit uit en toont wie de echte heersers van het populaire genre zijn. De combo Dizzee en Skepta werkt op “Money Right” wat ons betreft voortreffelijk en dus hopen we dat ze ook in de toekomst nog is samen gaan werken. 

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Central Cee - No More Leaks (★★★½): De States als volgende stap?

Leaks. Ze zijn vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid de ergste nachtmerrie van rappers. Bij de West-Londense drillrapper Central Cee gingen de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.