Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SG Lewis feat. AlunaGeorge – “Hurting”

In april van dit jaar bracht de Britse producer SG Lewis het eerste deel van zijn Dusk, Dark, Down trilogie uit. De trilogie is een ode aan de clubmuziek en elk deel vertegenwoordigt een deel van de nacht. SG Lewis brak in 2015 door dankzij het uploaden van nummers op SoundCloud en al snel volgden samenwerkingen met BBC Sound of 2017 Ray BLK, de populaire Amerikaanse rapper G-Eazy en nieuwkomer JP Cooper. Binnenkort verschijnt alvast het tweede deel, Dark, en daarop zal natuurlijk ook de AlunaGeorge samenwerking “Hurting” te vinden zijn. 

Wie al wat meer vertrouwd is met de muziek van SG Lewis, die weet dat zijn nummers geen uitbundige feestnummers zijn, maar eerder vette clubschijven. Het verbaast dan ook niet dat hij die lijn verder doortrekt op het nummer met AlunaGeorge. “Hurting” brilleert vooral met zijn gedreven beat die zich rustig aan in ons oor weet te nestelen. Op den duur begint het nummer toch ietwat te vervelen doordat het wat in herhaling vervalt. Ook vinden we dat het nummer niet echt past in het thema ‘dark’. Een gemiste kans wat ons betreft want de samenwerking beloofde veel goeds.

Op vrijdag 30 november speelt SG Lewis in het kader van zijn Europese Tour ook in de club van de Ancienne Belgique te Brussel. 

1549 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aluna - "Forget About Me"

Het Britse duo AlunaGeorge wist zich de afgelopen tien jaar meermaals naar de top van verschillende dance hitlijsten te duwen. Met een…
AlbumsRecensies

SG Lewis - times (★★★★): Feelgood funk en disco

SG Lewis ken je ondertussen wel van zijn talrijke samenwerkingen met Clairo, AlunaGeorge of Ruel, waar hij zijn kenmerkende dromerige combo van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LANI - "Dark"

Lani Pellegrini is een naam die wellicht geen belletje doet rinkelen, maar de namen Chackie Jam en Walther doen dat misschien wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.