Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke – “Dark”

© Alex Ross Perry and Robert Kolodny

Terwijl het internet de muziek van Stranger Things-acteur Joe Keery leert kennen onder zijn artiestennaam Djo, zit ook collega-actrice Maya Hawke op muzikale hete kolen. De meesten onder ons kennen ook haar van Stranger Things en als dochter van niemand minder dan Uma Thurman en Ethan Hawke. Het zou echter jammer zijn om haar talent als singer-songwriter buiten die lijst te laten, want de 25-jarige Amerikaanse heeft al twee studioalbums op haar naam staan. Haar laatste muziek dateert van 2022, maar eerder dit jaar kregen we de aankondiging van een nieuw album, getiteld Chaos Angel. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige singles, waarvan “Dark” de nieuwste is.

“Dark” is, what’s in a name, een muzikaal donker nummer. Traag en intiem begint het lied met Maya Hawkes hese stem. Ze zingt weer op een lagere toon dan op haar vorige album, wat het geheel wat volwassener doet klinken, en dat vinden wij niet slecht. Het nummer lijkt een zacht en melancholisch liefdesliedje, maar is bij nader horen toch best een snedige song met lyrics als ‘Try to let you forget me, but my Celtic cross was heavy when it hit you in the fucking teeth’. Het lied ontplooit zich wel wat feller en luider naar het einde toe, wat in de bijbehorende videoclip visueel ondersteund wordt door een switch van zwart-wit naar een kleurenbeeld.

“Dark” is een goed nummer, maar het klinkt ook wel als iets dat we ooit al hoorden van andere jonge, vrouwelijke singer-songwriters. Maya Hawke werkte voor haar nieuwe album samen met Christian Lee Hutson, die ook samenwerkt met Phoebe Bridgers en Fenne Lily, en dat is er tot nu toe wel een beetje aan te horen. We koesteren de hoop dat Maya Hawke op Chaos Angel toch iets meer van zichzelf laat horen, zodat we haar niet verliezen in het muzikale landschap en zodat ze net als collega Joe Keery ook wat meer muzikale bekendheid krijgt.

Chaos Angel verschijnt op 31 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke - "Hang In There"

Terwijl ze bij StuBru een bijna twee jaar oude single van Djo nogal onorthodox door ons strot blijven rammen, is er een…
AlbumsRecensies

Maya Hawke – MOSS (★★½): Oprecht, maar zeemzoet

Maya Hawke is de dochter van Hollywood-royalty Uma Thurman en Ethan Hawke. Zo’n afkomst hebben creëert natuurlijk kansen, maar staat daarom nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke - "Thérèse"

De Amerikaanse Maya Hawke kan je gerust een echt multitalent noemen, want naast haar verfijnde acteerprestaties in onder andere Stranger Things, laat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.