UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Night Nules

UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Night Nules

Het is nooit een eenvoudige opgave om een band te selecteren als zalm van de maand. Elke maand krijgen we tal van inzendingen op onze  “Zalm van de maand” kans op vi.be en daaruit blijkt steeds weer dat er ontzettend veel Belgisch talent te ontdekken valt. Deze maand visten we er Night Nules uit. De Antwerpse band rond Kristof De Clerk wist ons te verrassen met spitsvondigheid en volledig in te pakken met aanstekelijkheid.

In tegenstelling tot veel andere artiesten in deze rubriek, is Night Nules niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 brachten ze met Suck It Up een aardig debuut uit, maar dat wist nog niet echt omver te blazen. De groteske en ietwat absurde indierock die we daar hoorden, vormde echter de blauwdruk van de muziek op hun nieuwste ep Other Girls. De twee beschikbare nummers hieruit klinken namelijk een stuk beter afgewerkt, maar bezitten nog altijd het dreigend randje dat hun nummers zo aantrekkelijk maakt.

Zo is “Other Girls” een nummer dat barst van de tensie. In tegenstelling tot veel rechttoe rechtaan indierock durft Night Nules de hobbelige weg nemen een laat die nu net de leukste zijn. De muziek van de groep mag dan wel grimmig en aards klinken, toch is deze rijkelijk ingekleurd met de ene verrassing na de andere. Kleine onverwachte melodietjes en harmonieën ontpoppen zich continu. In de plaats dat ze weer even snel verdwijnen, lijken ze wel deel uit te maken van een groot en robuust raderwerk dat de muziek een enorme drive geeft.

Hoe mechanisch de instrumentatie ook klinkt bij Night Nules, de vocals lijken wel het tegenovergestelde te zijn. De zang zorgt voor een wondermooi contrast. Deze glijdt er vol verfijning en gevoel erover heen. Eenmaal vol vurigheid, andermaal met tonnen sensualiteit. De single “The Right Spot” is hier een mooi voorbeeldje van. De aantrekkelijke loomheid van dit lied doet ons zelfs even denken aan Balthazar, maar dan wel een versie die een stuk gevaarlijker is.

Het mag duidelijk zijn dat Night Nules een band met een veelvoud aan ideeën is. De creativiteit is er, de sfeer zit goed, de hoek is er af en alle paden liggen open om nog meer van die sterke nummers te schrijven. Ze in de gaten houden is de boodschap! Je kan ze live aan het werk zien in De Proeverij (Zandhoven) op vrijdag 23 november en in de Wolwinkel (Geel) op zondag 25 november.

Facebook / vi.be

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.