Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuw single Steiger – “Captain Hooker”

Straks staat het Gentse improvisatietrio Steiger er weer. Met een nagelnieuw album Give Space onder de arm. Een album dat ze onlangs op Jazz Middelheim onder de doopvont hielden. Het belooft alvast een erg bijzonder album te gaan worden. Zo werd de muziek voor het nieuwe album opgenomen op zeven verschillende lokaties. Om heel erg naar uit te kijken dus. En kijk, Steiger (oftewel Gilles Vandecaveye-Pinoye, Kobe Boon en Simon Raman) losten net een nieuwe track.

Zoals steeds ligt de focus op de interactie tussen de groepsleden. Bijzondere drumhooks, aparte ritmische verschuivingen en een piano die de meest gekke bokkesprongen maakt. Het toont nog maar eens hoe de groep in wezen een heel eigen sound naar voren schuift. En dat in een relatief korte tijd, want elke keer weer denk je het wel gehoord te hebben vooraleer de groep de luisteraar een zoveelste verandering voorschotelt. Het is maar een van de vele redenen waarom we zo gewéldig fan zijn van dit Belgische jazztrio. Elke keer weer richting het onverwachte, met de verrassing die telkens weer op de loer ligt.

Give Space ligt op 14 september in de winkels via het uitstekende SdBan label. Rest ons nog te zeggen dat de jongens ook te zien zullen zijn in thuisstad Gent, meer bepaald op Jazz In Het Park (8 September) waar ze de affiche zullen delen met o.a. – we doen een wilde greep – Philip Cathérine, Aka Moon, De Beren Gieren, TaxiWars en Black Flower.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Gent Jazz 2019 (Festivaldag 3): Intens, intenser, alles kapot

Een stralende woensdagmiddag vol gevestigde en boomende waarden uit het Belgische en internationale jazzlandschap die al eens wat durven aanschurken tegen de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen Gent Jazz 2019: STUFF., Martha Da’ro, Terence Blanchard en James Holden & The Animal Spirits

Van 29 tot 9 juli kan je op de Bijlokesite in Gent weer genieten van Gent Jazz. Het festival is ondertussen al…
AlbumsRecensies

Steiger - Give Space (★★★★★): Jazzy eigenzinnigheid

Maak ruimte voor het Gentse Steiger, één van de meest opmerkelijke jazztrio’s die België rijk is. Zo’n grillige, weerbarstige band met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.