Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “Back Again”

Vorige week vrijdag stonden de vijf Britse heren van You Me At Six nog in de Marquee in Pukkelpop, maar de voorbereidingen voor de release van hun inmiddels zesde plaat VI lopen verder op volle touren. We kregen inmiddels al vier nummers van de nieuwe plaat geserveerd, waaronder “Fast Forward” en “3AM” die ons nog het meest konden bekoren. De band uit Surrey schuwt op de door hun geco-geproducte plaat de nieuwe geluiden niet en dat is goed te horen op hun nieuwste voorproever “Back Again”.

“Back Again” begint goed met een leuk riffje en een zeer poppy instrumental dat zich meteen vastzet in je oor. De strofe loopt al snel over in een boyband-achtig refrein dat wel blijft hangen, maar ook heel flets en niet echt vernieuwend overkomt. Catchy is “Back Again” zeker en vast, maar we missen toch wel de iets stevigere en ruigere sound van You Me At Six die hen zo groot maakte in eigen land. Nu klinken ze eerder als een doordeweekse indieband die op ‘veilig’ wil spelen door iets mainstreamer te gaan. “Back Again” is tot nu toe één van de minste nummers van de plaat waardoor we onze verwachtingen alvast weer een tikkeltje naar beneden gaan schroeven.

Facebook

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "Adrenaline"

Binnen exact twee weken brengt You Me At Six album numero zeven uit. De Britse band kennen de meesten wellicht nog van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "Our House (The Mess We Made)"

Na drie nieuwe nummers vorig jaar, sturen de jongens van You Me At Six er vandaag nog eentje de wereld in: Our…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles You Me At Six – "Fast Forward“ & "3AM“

De Britse band You Me At Six is het ideaal voorbeeld van een band die groot is in eigen land, maar in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.