Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Kooks – “Chicken Bone”

Er zijn maar weinig britpoppers zo populair als The Kooks. Met hun op 31 augustus te verschijnen plaat Let’s Go Sunshine lijken ze hun houdbaarheidsdatum opnieuw enkele jaren te kunnen verlengen. De afgelopen twee jaar tourden de vier heren uit Brighton rond de wereld met een Best of-plaat en wisten ze menige harten opnieuw voor zich te winnen. Een slimme zet, want zo steeg het enthousiasme voor de nieuwe plaat al snel. Een viertal nummers zijn al uitgebracht, vandaag krijgen we voorsmaakje nummer vijf met “Chicken Bones”.

“Chicken Bones” klinkt als een doorsnee The Kooks single met hier en daar wat nieuwe elementen. Het nummer moet het vooral hebben van zijn refrein, maar ook de strofes doen aan de vroegere hoogdagen van The Kooks denken. Dat “Chicken Bone” opnieuw een oorworm geworden is, verbaast dus niemand, en het blijft gewoon aangenaam om naar de verhalen van frontman Luke Pritchard te luisteren. “Chicken Bone” is met andere woorden een leuke warmmaker voor de plaat die zijn doel helemaal weet te bereiken.

Facebook

 

15 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief