Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Paul McCartney – “Fuh You”

Op 7 september verschijnt Egypt Station, de eerste soloplaat van Paul McCartney in bijna vijf jaar. Eerder loste de Beatle twee nummers: het zachte piano-gedreven “I Don’t Know” en het catchy rockende “Come On To Me”. Op zijn nieuwste single “Fuh You” gaat Macca weer een totaal andere richting uit die op zijn minst verrassend is te noemen.

Het opvallendste aan het nummer is de ietwat stoute woordspeling. De manier waarop Paul ‘I just wanna fuh you’ zingt doet vermoeden dat de krasse zeventiger een schunnige boodschap voor ons heeft, maar niets blijkt minder waar. In de context van het nummer is het duidelijk dat McCartney “for you” bedoelt waardoor het lied een rauwe, maar wel meer lieflijke inhoud krijgt.

De productie van “Fuh You” klinkt bijzonder bombastisch en in de lijn van heel wat hedendaagse commerciële muziek, wat soms moeilijk te rijmen valt met de stijl van Macca. Onder die productie is het echter duidelijk dat hij ook nog in grote mate naar zijn instrumenten grijpt. Piano, strijkers en zelfs de klanken van een klavecimbel zijn begraven onder de groteske sound. Door deze onhandige spreidstand is “Fuh You” een nummer dat niet meteen binnenkomt zoals de vorige twee singles. Wij zijn toch veel meer gewend van deze legendarische artiest.

15 augustus 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief