Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Levitate”

We kregen daarnet, nadat de single al eerder gelekt werd op het internet, een nieuwe single van Trench, het opkomend album van Twenty One Pilots. Met Trench zal de band voor het eerst moeten opboksen tegen de verwachtingen, nadat hun vorige album Blurryface onverwacht een gigantisch succes werd met singles als “Stressed Out” enRide”. Ook “Heathens”, het nummer dat ze voor de film Suicide Squad maakten, werd grijs gedraaid op de radio. Vorige maand kregen we met “Nico And The Niners” en “Jumpsuit” twee heel uiteenlopende singles, waarvan we de ene al beter konden smaken dan de andere.

Maar ook “Levitate” klinkt weer helemaal anders dan de vorige twee. Na een mysterieuze intro, krijgen we een stevige hiphop-beat in onze oren geknald. Ook de vocals van Tyler Joseph volgen die hiphop-beat, want gedurende het hele nummer rapt hij tegen een hoog tempo een soort van monoloog. Ja, een monoloog, want het nummer bevat weinig structuur: van een echt refrein kan je niet spreken. Met z’n 2:26 knalt het nummer aan een hoge snelheid rechtdoor. Eenmaal je gewend bent aan de vreemde structuur, hoor je hoe leuk het nummer is. Het is er echt eentje om hyped up van te geraken.

Als de diversiteit van de nummers over de hele plaat zo hoog gaat liggen, zal Trench een heerlijke mengelmoes van stijlen worden, die op één of andere manier toch heel Twenty One Pilots klinkt. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Website

 

8 augustus 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief