Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slaves – “Photo Opportunity”

Wat is er in godsnaam met Slaves aan de hand? Het is een vraag die niet alleen de fans van het punkduo uit Kent zich stellen, maar ook wij van Dansende Beren. Op hun twee eerste platen Are You Satisfied? en Take Control brachten ze nog stevige punk die live zowat alles overhoop speelde, maar met de release van hun nieuwe plaat Acts of Fear and Love in het vooruitzicht krijgen we opeens een heel anders Slaves te horen. De eerder lauw onthaalde eerste nummers, “Cut and Run” en “Chokehold“, waren niet bepaald een schot in de roos en ook het nieuwe “Photo Opportunity” gaat daar helaas geen verandering in brengen.

“Photo Opportunity” begint slaapverwekkend met een saaie gitaarmelodie en het gezang van Isaac Holman. Het duurt tot het refrein voor we uit onze slaap ontwaken, want dan krijgen we weer iets te horen dat al meer in de buurt komt van de smerige punk van een tweetal jaren geleden. Na het eerste refrein is het alweer gedaan met opzwepende gitaren en stevige drums en moeten we weer wachten tot het refrein er komt vooraleer we weer los kunnen gaan. We vinden het niet verkeerd als bands of artiesten evolueren en iets anders willen proberen, maar het moet wel nog altijd iets herkenbaar in zich hebben en dat is helaas veel te weinig het geval op de recente singles van Slaves.

Het duo uit Kent speelt op woensdag 31 oktober een concert in de Handelsbeurs in Gent.

Facebook

8 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief