Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slaves – “Cut and Run”

Het Britse duo Slaves, uit Kent, ken je inmiddels al als je houdt van smerige punk. De debuutplaat Are You Satisfied? uit 2015 deed het uitstekend en ook de opvolger Take Control zorgde voor een steeds groter wordende fanbase. Hun vettige sound ontstaat gewoonlijk uit een vette giraarriffs, snedige drums en natuurlijk de kort maar krachtige zangpartijen van Isaac. Voor “Cut and Run”, hun eerste single in twee jaar tijd, pasten ze deze keer hun simpele maar effectieve formule iets anders toe.

“Cut and Run” klinkt iets minder strak en rechtuit als we van hen gewoon zijn. Toch is het wel weer heel catchy. Het nummer mist desondanks wat energie en tempo waardoor de fans van het eerste uur wat moeten wennen aan de nieuwe vibe/sound. Wat daarentegen wel is gebleven, is hun uitstekend gevoel voor humor zoals de bijbehorende videoclip bewijst. Ze verzonnen immers een eigen ‘choreografie’ met heel wat grappige danspasjes voor hun videoclip. “Cut and Run” weet ons ondanks minder punk te overtuigen gezien het toch weer als een typisch Slaves nummer klinkt zonder zever gewoon rechtdoor.

Facebook

13 juni 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter