Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Waste”

© Flor Maesen

Sinds 2013 bestaat Whispering Sons nu al, maar echt bekend werden ze pas dankzij hun overwinning in de Humo’s Rock Rally van 2016. Sindsdien gaat het voor het vijfkoppige post punk band uit Brussel stijl bergop met shows over heel Europa en een geniale debuut ep Endless Party uit 2016 onder de arm. De laatste twee jaren bleef het muzikaal gezien echter vrij rustig, wat allemaal te verwijten is aan het maken van hun eerste plaat. Die zit er nu eindelijk aan te komen en zal Image heten en op 19 oktober verschijnen. Alsof dat al niet genoeg goed nieuws is, krijgen we ook nog een nieuwe single in de vorm van “Waste”.

Whispering Sons heeft een heel typerende geluid dat vooral gekenmerkt wordt door overweldigende synths, een doffe e-drum en natuurlijk een sferische elektrische gitaar en dat is gelukkig ook niet anders op hun nieuwste single “Waste”. “Waste” valt het beste te beschrijven als een echte trip die je naar de donkerste hoeken leidt en die je compleet overneemt met zijn dreigende soundwall. De zoals altijd beklijvende stem van frontdame Fenne Kuppens maakt het nummer, dat naar het einde toe episch openbreekt, helemaal af. We kunnen terecht fier zijn op onze landgenoten van Whispering Sons want wat zij steeds weer weten te presteren met hun nummers en live shows is vrijwel uniek in heel de muziekwereld.

Whispering Sons kan je onder andere op Pukkelpop (17/08), Rock Monsieur (01/09), Ancienne Belgique (20/10), De Warande in Turnhout (08/12), De Centrale Gent (14/12) en in de Muziekodroom Hasselt (02/02) in België aan het werk zien.

Facebook

Artwork

  1. Stalemate
  2. Got A Light
  3. Alone
  4. Skin
  5. No Time
  6. Fragments
  7. Hollow
  8. Waste
  9. Dense
  10. No Image
1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Whispering Sons - "Satantango" & "Surgery"

In 2016 won Whispering Sons Humo’s Rock Rally, maar het duurde even voor de grote doorbraak volgde. Toen dan in 2018 de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Surface"

Whispering Sons heeft altijd zijn tijd genomen om de carrière rustig uit te bouwen. Nadat de groep in 2016 Humo’s Rock Rally…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Use Knife - "Tropentarn"

Twee singles. Dat is alles wat de gloednieuwe Belgische band Use Knife nodig heeft om hun eigenwijze identiteit aan de man te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.