Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Waste”

© Flor Maesen

Sinds 2013 bestaat Whispering Sons nu al, maar echt bekend werden ze pas dankzij hun overwinning in de Humo’s Rock Rally van 2016. Sindsdien gaat het voor het vijfkoppige post punk band uit Brussel stijl bergop met shows over heel Europa en een geniale debuut ep Endless Party uit 2016 onder de arm. De laatste twee jaren bleef het muzikaal gezien echter vrij rustig, wat allemaal te verwijten is aan het maken van hun eerste plaat. Die zit er nu eindelijk aan te komen en zal Image heten en op 19 oktober verschijnen. Alsof dat al niet genoeg goed nieuws is, krijgen we ook nog een nieuwe single in de vorm van “Waste”.

Whispering Sons heeft een heel typerende geluid dat vooral gekenmerkt wordt door overweldigende synths, een doffe e-drum en natuurlijk een sferische elektrische gitaar en dat is gelukkig ook niet anders op hun nieuwste single “Waste”. “Waste” valt het beste te beschrijven als een echte trip die je naar de donkerste hoeken leidt en die je compleet overneemt met zijn dreigende soundwall. De zoals altijd beklijvende stem van frontdame Fenne Kuppens maakt het nummer, dat naar het einde toe episch openbreekt, helemaal af. We kunnen terecht fier zijn op onze landgenoten van Whispering Sons want wat zij steeds weer weten te presteren met hun nummers en live shows is vrijwel uniek in heel de muziekwereld.

Whispering Sons kan je onder andere op Pukkelpop (17/08), Rock Monsieur (01/09), Ancienne Belgique (20/10), De Warande in Turnhout (08/12), De Centrale Gent (14/12) en in de Muziekodroom Hasselt (02/02) in België aan het werk zien.

Facebook

Artwork

  1. Stalemate
  2. Got A Light
  3. Alone
  4. Skin
  5. No Time
  6. Fragments
  7. Hollow
  8. Waste
  9. Dense
  10. No Image
1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WASTE - "Urges"

Het simpele doel van de Antwerps-Aarschotse band WASTE is lawaai maken, zonder zich aan één genre te houden. Op zijn debuutalbum Floating…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Cold City"

Wie zo nu en dan eens van ver naar de Belgische muziekscene kijkt, die kent Whispering Sons natuurlijk al. De donkere muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.