Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Tallest Man on Earth – “Down In My Heart”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Tallest Man on Earth – “Down In My Heart”

Na pareltjes als “An Ocean” en “Forever Is A Long Long Time” breit The Tallest Man on Earth met zijn nieuwe single “Down In My Heart” opnieuw een volgend hoofdstuk aan zijn videoproject When The Bird Sees The Solid Ground. Zijn laatste album dateert alweer van 2015, maar in tussentijd zat de Zweedse singer-songwriter alleszins niet stil. Een EP met yMusic, een achtdelige YouTube serie The Light In Demo’s en nu ook het vierde nummer uit die andere videoserie. Maar hij had nog meer nieuws, “Down In My Heart” zal het voorlaatste nummer worden van zijn webserie When The Bird Sees The Solid Ground. Daarna zal de sympathieke Zweed opnieuw zijn tijd nemen om een volwaardig album bijeen te schrijven.

‘I’m slowly realising that this songcycle is just five parts of the same song,’ geeft Kristian Matson toe voor hij het nummer speelt. En inderdaad, “Down In My Heart” klinkt als een variatie op hetzelfde thema. Het is hier vooral de middeleeuwse klank van zijn twelvestring gitaar en het uptempo fingerpicking die de melancholische tekst een positieve draai geeft. Hopelijk blijft hij ook voor zijn nieuwe album trouw aan die eenvoud en weet hij weer de magie van zijn eerdere werk terug te vinden.

Op 27 september staat The Tallest Man on Earth in de Roma in Antwerpen.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Cinematic Orchestra @ De Roma: Audiovisueel feest

Twintig jaar geleden bracht The Cinematic Orchestra het album Man with a Movie Camera uit. Om de context van deze soundtrack te…
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
InstagramLiveRecensies

Billy Bragg @ De Roma: Veertig jaar aan pop en politiek

Billy Bragg is zonder twijfel een van de grootste protestzangers van de afgelopen veertig jaar. De eeuwig linkse activist blijft nog steeds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.