Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers – “Dark Ride”

De laatste plaat van The Sore Losers dateert al weer van 2016. Skydogs was een rasechte door blues beïnvloede rockplaat, zwarte leren vestjes incluis. De nieuwe single “Dark Ride” lijkt iets minder macho-gehalte aan te meten. De cover alleen al insinueert dat de band een ietwat andere muzikale richting zou kunnen inslaan. Na enkele luisterbeurten vinden we dat “Dark Ride” teruggrijpt naar Roslyn. Een groovy baslijntje, de gitaren hebben een streepje minder distortion en misschien spotten we een lichte gelijkenis met wat Rolling Stones magie.

Ons lijkt het alleszins geen slecht nieuws als de Limburgers terug een plaat kunnen neerzetten zoals Roslyn, hetgeen zonder twijfel hun beste werk was. Hopelijk klinkt de rest van het aankomende album even fris en dansbaar en overtreffen ze zichzelf. Bovendien tekende de band onlangs bij het grote label Caroline International. De nieuwe langspeler zal ergens in oktober verschijnen.

3 augustus 2018

About Author

Ik, Laurens Collier, muziekcriticus extraordinair


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief