Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slaves – “Chokehold”

Slaves stond lange tijd gekend voor zijn scherpe punk en met Are You Satisfied? brachten ze in 2015 nog een straffe debuutplaat uit. Er volgde al snel een opvolger in het daaropvolgende jaar met Take Control en nu twee jaar later staat alweer een nieuwe plaat in de pijplijn met Acts of Fear and Love dat op 17 augustus zal verschijnen. Met “Cut and Run” kregen we een eerder zwakke eerste kennismaking met de nieuwe plaat en de nieuwe “Chokehold” brengt daar niet meteen verandering in.

We geven toe dat we wat moesten wennen aan de nieuwe iets minder punkige sound van het duo uit Kent en ook bij het beluisteren van de nieuwe single “Chokehold” missen we de smerige punk van de twee. “Chokehold” klinkt wederom wel iets ruiger dan de eerste single van de plaat en we kunnen niet betwisten dat het nummer wel iets heeft. De gitaar klinkt opnieuw hoekig en de drums zoals gewoonlijk kort maar kordaat en dat in combinatie met het sappige Britse accent van frontman Isaac Holman heeft wel nog altijd zijn charmes. Alleen mag het van ons weer wat meer punk zijn en valt het af te wachten tot 17 augustus welk pad Slaves nu zal volgen.

Facebook

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. slowthai & Slaves - "Momentary Bliss"

Begin 2000 verscheen het eerste album van Gorillaz. Een Britse band met als frontman 2-D, Russel Hobbs op drums, Noodle voornamelijk op…
AlbumsRecensies

Slaves - The Velvet Ditch (★★★½): Weinig fluweel

Het Britse punkduo Slaves stelde meer dan tevreden met Are You Satisfied? uit 2015 en Take Control van het daaropvolgende jaar. Acts…
LiveRecensies

Escape The Fate @ Zappa: Nostalgie met een dubbel gevoel

Een band die op tour gaat om de verjaardag van een welbepaald album te vieren, het doet de fans van de vroege…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.