Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Like Lovers Do”

The Bony King of Nowhere dook in juni terug op aan de oppervlakte met een nieuwe single “Every Road” onder zijn oude artiestennaam. Na drie jaar als Bony King voelde het vertrouwde pad van de oudere nom de plume aan als het juiste, want een verdere explicatie was er gewoon niet volgens Bram Vanparys. In september komt zijn nieuwe plaat Silent Days uit via Unday Records, en de eerste single klonk alvast veelbelovend, met een (weliswaar niet gigantische) heroriëntering qua sound. Een mooi en breed gearrangeerd geluid, ietwat weg toch van de verstilde folk van weleer. Zwaar qua thematiek, luchtig qua vormgeving.

Op nieuwe single “Like Lovers Do” klinkt die koerswissel ietwat genuanceerder. Hoewel meer neigend naar ouder werk, horen we toch ook opnieuw een frisse sound. Het nummer is rijk aan arrangementen en dynamiek, met een gestage en mooie opbouw. De aanvang van “Like Lovers Do” is teder en rustig, maar doorheen de song wint het aan energie en opwinding, zowel muzikaal als vocaal. Na een korte adempauze ergens halverwege zwelt het nummer aan tot een zwaarmoedige climax. In de adempauze horen we ‘The silence in here gets darker every day / It is breaking us apart’. Sta tijdens het verderluisteren aandachtig stil bij de vloeiende lyrics. Dat ook achter deze single een zware thematiek schuilgaat, moeten we u daarna niet uitleggen. De relatiebreuk die Vanparys te verwerken kreeg, heeft ongetwijfeld zijn sporen achtergelaten. Benieuwd hoe het verhaal dat hij te vertellen heeft, verder vorm zal krijgen op de plaat.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

This Is The Kit - Off Off On (★★★½): Sprekend gemak

Kate Stables is al even een onewomanshow in de indiefolkwereld. Onder de naam This Is the Kit heeft ze nu toch wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Parden - "Kitchen Table"

From Georgia with love: nadat ze vorig jaar succes oogstte met een coveralbum, brengt Molly Parden op 13 november opnieuw een eigen…
AlbumsRecensies

The Microphones - Microphones in 2020 (★★★★): De formaliteit van het leven

Het is al een tijdje geleden dat we iets hoorden van Phil Elverum onder de naam The Microphones. Phil heeft blijkbaar zin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.