Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Like Lovers Do”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Like Lovers Do”

The Bony King of Nowhere dook in juni terug op aan de oppervlakte met een nieuwe single “Every Road” onder zijn oude artiestennaam. Na drie jaar als Bony King voelde het vertrouwde pad van de oudere nom de plume aan als het juiste, want een verdere explicatie was er gewoon niet volgens Bram Vanparys. In september komt zijn nieuwe plaat Silent Days uit via Unday Records, en de eerste single klonk alvast veelbelovend, met een (weliswaar niet gigantische) heroriëntering qua sound. Een mooi en breed gearrangeerd geluid, ietwat weg toch van de verstilde folk van weleer. Zwaar qua thematiek, luchtig qua vormgeving.

Op nieuwe single “Like Lovers Do” klinkt die koerswissel ietwat genuanceerder. Hoewel meer neigend naar ouder werk, horen we toch ook opnieuw een frisse sound. Het nummer is rijk aan arrangementen en dynamiek, met een gestage en mooie opbouw. De aanvang van “Like Lovers Do” is teder en rustig, maar doorheen de song wint het aan energie en opwinding, zowel muzikaal als vocaal. Na een korte adempauze ergens halverwege zwelt het nummer aan tot een zwaarmoedige climax. In de adempauze horen we ‘The silence in here gets darker every day / It is breaking us apart’. Sta tijdens het verderluisteren aandachtig stil bij de vloeiende lyrics. Dat ook achter deze single een zware thematiek schuilgaat, moeten we u daarna niet uitleggen. De relatiebreuk die Vanparys te verwerken kreeg, heeft ongetwijfeld zijn sporen achtergelaten. Benieuwd hoe het verhaal dat hij te vertellen heeft, verder vorm zal krijgen op de plaat.

Facebook / Instagram

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Bony King of Nowhere: 'Alles draait tegenwoordig om advertising en zelfoptimalisatie'

The Bony King of Nowhere, oftewel Bram Vanparys, is na een lange pauze van zes jaar terug met het uitstekende Everybody Knows….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Bony King of Nowhere – Everybody Knows (★★★★): De maatschappij gaat de foute kant uit, de muziek niet

The Bony King of Nowhere is het muzikale alter ego van Bram Vanparys, die in 2019 een MIA won voor beste componist….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.