Nieuwe singlesOude Bekenden

The Lumineers – C-Sides: Trommels en Für Elise

The Lumineers zijn terug van weggeweest! Of toch een beetje. Met C-Sides geeft het Amerikaanse trio uit Denver drie singles uit die nooit op een album raakten maar eerder al via verschillende platformen verschenen zijn. De nummers krijgen nu dus toch hun plaats op deze korte, maar krachtige mini-EP.

Wesley Schultz, Jeremiah Fraites en Neyla Pekarek braken in 2012 wereldwijd door met hun single “Ho Hey”. Ook opvolger “Stubborn Love” was een schot in de roos. Het debuutalbum van The Lumineers was dan ook meteen een grandioos succes. Gelauwerd voor oprechte emoties en intelligente songwriting kunnen we de band rekenen bij het beste dat Amerikaanse folk heeft te bieden. Na intensief touren kwam er een tweede plaat, Cleopatra. Deze bevestigde dat de band bruist van creativiteit en nog lange tijd meekan.

Scotland, For Fra en Visions Of China

C-Sides bestaat uit drie liedjes. Het eerste heet “Scotland”. Fans van de serie Reign zullen het lied wellicht herkennen, want daar maakte het al eerder een passage. Het nummer heeft een ruige sound, iets wat we nog niet vaak hoorden bij The Lumineers. Luide trommels en de gouden stem van Wesley Schultz zijn een even gouden combinatie.

“For Fra” is het tweede nummer. Het doet veel denken aan “Patience” op Cleopatra en is op zijn beurt dus ook veel te kort. Een harmonieus geheel dat opbouwt en de pianotoetsen laat waaien zoals wind de bladeren aan bomen. Fijn deuntje! Het liedje werd door Jeremiah Fraites geschreven voor zijn vrouw Francesca, vandaar “For Fra”. Een hedendaagse Für Elise?

Afsluiten doen we met “Visions Of China”. Het heeft eigenlijk een compleet andere sound dan we van The Lumineers gewend zijn. Maar daarom is het niet minder interessant. De songtekst doet zijn werk een geeft een welbepaalde sfeer aan het nummer. We vinden dit toch het minste nummer op de EP. Maar met maar drie liedjes, is dat geen ramp. 

8 posts

About author
Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Alela Diane @ Botanique (Orangerie): Knus en kristalhelder

De bakstenen van de oude Orangerie te Brussel gingen gisteravond gekleed in fluwelen folk en hoge verwachtingen. Op het uitverkochte programma stonden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lady Moon - "Wild Geese"

Eva Holbrook is voornamelijk bekend als een van de vier zussen van de band SHEL (dat trouwens een acroniem is van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.