Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mini Mansions – “Works Every Time”

Misschien kent u Mini Mansions wel van die samenwerking met de enige echte Alex Turner voor hun nummer “Vertigo” in 2015. Twee van de drie bandleden hebben sindsdien ook getourd met de Britse rockster. De andere kent u misschien beter als de bassist van Queens of the Stone Age, Michael Schuman. Nu zijn ze terug met een nieuwe ep die eind september zal verschijnen.

“Works Every Time” is een aanstekelijk synthpopnummer met een tweetal smaakvolle gitaarsolo’s die wat doen denken aan het gitaarspel van Miles Kane. De sixties sfeer van The Great Pretenders maakt hier duidelijk plaats voor een ietwat modernere sound à la Tame Impala. Voor de opname van de swingende drums schakelden ze de hulp in van de meesterlijke Jon Theodore, de huidige drummer voor Queens of the Stone Age. Hoewel het nummer heel aanstekelijk is, vinden we het toch jammer dat de sinistere en psychedelische sfeer van hun vorige album hier wat op de achtergrond blijft.

Works Every Time verschijnt op 28 september via Universal Music Operations Ltd.

12 juli 2018

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief