AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Flying Rhinos – Flying Rhinos EP (★★★★): Een bonte mix aan alles wat goed is

Vers bloed van eigen bodem, daar zijn we altijd blij mee. Flying Rhinos, een zestal uit Deinze en omstreken, speelt een aangename mix van rock, blues en tal van andere genres. Voor elk wat wils. Op hun SoundCloud zijn ook staan ook covers van bands die duidelijk muzikale sporen hebben nagelaten: The Black Keys en Black Box Revelation. Met hun naar zichzelf vernoemde EP brengen ze voor de eerste maal gebundeld materiaal uit en dat laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan.

De EP gaat op heerlijke manier van start met “Parade” en hier wordt al snel duidelijk wat ze bedoelen met hun bonte mix aan genres. Uptempo drums, een lekker trombone deuntje en een stem die ons bij de eerste paar woorden doen geloven dat de jongens George Ezra hebben kunnen strikken als guestvocal. Het contrast tussen de diepe, zware stem van zanger Arthur Deleu en de opgewekt klinkende muziek maakt de EP heel aangenaam en vooral interessant om naar te luisteren. Alle nummers op de EP zouden perfecte filmmuziek kunnen zijn op het moment dat het hoofdpersonage een eenzame trip onderneemt alvorens of net na een zware beslissing. Geloof ons maar, je ziet het zo voor je.

Volgens hun eigen bio heeft hun muziek al meermaals tot succes geleid tijdens optredens en dat kan inderdaad op zich geen leugen zijn. Maar dan liefst wel in een donker, bruin café: de perfecte setting om Flying Rhinos aan het werk te zien lijkt mij. Met een zwaar bier erbij en achteraf nat in het zweet. Remember the name.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation - "Wrecking Bed Posts"

Met vier albums op de teller en een sterke reputatie dankzij talloze liveshows mag Black Box Revelation zich zonder enige twijfel tot…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

George Ezra - Gold Rush Kid (★★½): Ideale, brave schoonzoon

Hij werd deze week 29 jaar oud en viert dat met zijn derde album. George Ezra heeft al enkele grote hits op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.