Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Blaze – “She”

Frankrijk staat vooral bekend om kaas en wijn, maar laten we daar met sprekend gemak ook maar elektronische muziek aan het rijtje toevoegen. Want na Franse knoppenprotegees Daft Punk en Justice, zetten ook de neven Guillaume en Jonathan Alric zaal en weide naar hun hand. Het duo maakte tot op heden vooral naam en faam dankzij hun steeds erg geladen, mooi uitgewerkte videoclips. Na een reeks geslaagde singles, was de tijd dan ook rijp voor een album. Erg lang zullen we er niet op moeten wachten, want op 7 september verschijnt Dance Hall. Om ons tot die tijd zoet te houden, krijgen we vandaag al “She” te horen. Merci bien!

“She” is helaas wel de minst meeslepende track die we tot op heden van de band hoorden. Na een rustige intro, waarbij enkel een piano en een stem met een boel reverb onder van tel zijn, transformeert het zich rustig aan door tot een tamelijk simplistische dancebeat. De stem uit de intro blijft samplegewijs aanwezig in het nummer, maar meer dan enkele tempowijzigingen op de kick en snare, krijgen we verder niet te horen. We blijven hierdoor wat op onze honger zitten, aangezien we gewoonweg meer van The Blaze gewoon zijn. Op de gevoelige warmere tracks “Juvenile” en “Territory” zoekt de band bijvoorbeeld meer het experiment op, iets wat we op deze single dan weer helemaal missen. Wat het album teweeg zal brengen, daar zijn we dus nog niet helemaal over uit. Waar we wel zeker over zijn, is dat The Blaze live meer dan de moeite waard is. We zagen hen reeds aan het werk op Pitchfork Festival en Primavera Festival en raden jullie zeker aan om ze mee te pikken op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

116 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
AlbumsRecensies

MONOMONO - ICON (★★★★): Een stapje voor op de rest

MONOMONO is de nieuwste parel in het Belgische undergroundcircuit. De experimentele samenwerking tussen Anne van de Star en Hester Bolle is allerminst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.