Nieuwe singles

De kleurrijke parels van Couleur Café 2018

Sinds vorig jaar vertoeft het populaire Brusselse festival Couleur Café in het idyllische Ossegempark aan de voet van het Atomium. Door de jaren heen stonden er al heel wat grote namen op de affiche,  zoals The Roots, Macklemore & Ryan Lewis, Wu-Tang Clan en Selah Sue. Ook dit jaar weet de organisatie uit te pakken met een hele boel grote namen. Wij zullen van de partij zijn en sommen alvast de zes niet te missen acts op die je volgende week zeker en vast gezien moet hebben.

Een afscheid nemende funklegende? George Clinton & Parliament-Funkadelic (Zaterdag 30 juni, Red Stage, 23:45 – 01:15)

Met 76 jaar is George Clinton de met afstand oudste naam op de affiche van Couleur Café en tegelijk ook één van de grootste artiesten op de aanstaande editie. Zijn carrière startte in de jaren 80 en George Clinton werd met zijn Parliament-Funkadelic’s al snel één van de grootste innovatoren in de funkmuziek. Zijn invloeden zijn nog steeds te horen in de hedendaagse hip hop en hier en daar hoor je stukjes van zijn nummers als sample. In april kondigde de Afro-Amerikaan echter aan dat hij in mei 2019 zal stoppen met touren, dus aarzel niet en grijp de laatste kans om George Clinton in België aan het werk te zien.

De aanstekelijkste Afrikaanse vibes? Amadou & Mariam (Vrijdag 29 juni, Red Stage, 20:15 – 21:15)

‘The blind couple of Mali’ staat in de hele wereld gekend als het adres voor mali blues met westerse accenten. Hun muzikale doorbraak kwam vrij laat met het door Manu Chao geproduceerde Dimanche à Bamaka dat in 2005 verscheen. Sindsdien hebben ze heel wat harten weten te veroveren en stonden ze al een aantal keer op Belgische bodem waaronder op Dour en Leffingeleuren. Op vrijdag 29 juni zullen ze echter nog eens Brussel aan het dansen zetten en vooral heel wat nieuwe nummers van hun jongste plaat La Confusion voorstellen.

De sympathiekste zussen? Ibeyi (Vrijdag 29 juni, Green Stage, 21:00 – 22:00)

De misschien bekendste zussen in de muziekwereld,  zijn de Franstalige zussen met Cubaanse en Venezulaanse roots van Ibeyi. Met hun gelijknamige debuutplaat braken de zussen Diaz in 2015 door en dat niet alleen in Frankrijk. Ook de rest van West-Europa en Amerika mochten eraan geloven en werden al snel verleid met de gevoelvolle soul met een vleugje electronica en trip hop. Voor hun recente plaat Ash werkten ze onder andere samen met saxofonist Kamasi Washington (“Deathless”) en Grammy-winnaar Chilly Gonzalez (“When Will I Learn”). Op Couleur Café moeten ze het op z’n tweetjes doen, maar ook dan staan ze garant voor een magische ervaring inclusief kippenvel momenten.

Het hip hop feestje van het jaar? NIVEAU 4 (Zaterdag 30 juni, Blue Stage, 23:15 – 00:30)

Het concept is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op het festival: Niveau4. Sinds 2016 nodigt de organisatie een aantal opkomende Belgische rappers en rapsters uit die samen het beste van zichzelf mogen laten zien. NIVEAU4 wordt meer en meer een begrip als er gepraat wordt over de toekomst van de Belgische rapmuziek wat allemaal te danken is aan de sterke lichtingen van de afgelopen twee jaar waar onder andere Roméo Elvis, Coely, TheColorGrey en Zwangere Guy deel van hebben uitgemaakt. Ook dit jaar mag je je weer verwachten aan een hoogstaande show met volgende namen: Brihang, Soul’Art, Jay MNG, Nixon, Blu Samu en Moka Boka. Dat dit een hoogtepunt gaat worden is nu al zeker.

De ‘grootste’ band? Tank And The Bangas (Zaterdag 30 juni, Blue Stage, 21:30 – 22:30)

Het internet bleek al vaker de ideale manier om in een mum van tijd enorm aan populariteit te winnen. Ook de tienkoppige band uit New Orlando, Tank And The Bangas, werd ‘over nacht’ bekend dankzij een YouTube filmpje van hun NPR Music Tiny Desk concert waar ze met hun aanstekelijke funk voor een overweldigend euforie zorgden. Die sessie heeft voor de groep rond frontvrouw ‘Tank’ heel wat deuren geopend want ze strikten een platencontract bij een major label en tourden onlangs nog door heel Noord-Amerika. Momenteel zijn ze op een Europese tour die ook halt houdt in Brussel, een passage die je volgens ons niet mag missen als je houdt van funk, poetry slam, R&B en hip hop.

Dè Brusselse act? Stikstof (Zondag 1 juli, Green Stage, 20:15 – 21:15)

Een aantal maanden geleden zetten Astro, Jazz, Zwangere Guy en DJ Vega aka Stikstof de Ancienne Belgique figuurlijk in vuur en vlam en bouwden ze een feestje dat zijn gelijke niet kende. De triomftocht gaat komend weekend meedogenloos verder met een thuismatch op Couleur Café waar ze nog eens zullen laten zien waarom zij tot de top van de Belgische hip hop behoren. Voor hun show gaan ze hopelijk ook heel wat nummers uit de derde plaat Overlast brengen, die zich nu al één van de platen van dit jaar mag noemen. Heb je dus zin om je helemaal onder te dompelen in zware beats (gemaakt door Astro), 100 % realness en verbluffende visuals dan mag je Stikstof zeker en vast niet missen.

Geen enkele reden om nog te twijfelen over het aanschaffen van een ticket want dit wordt één van de memorabele edities uit de geschiedenis van Couleur Café! Zowel dag- als combi-tickets zijn reeds te koop via hun website!

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2024 (Festivaldag 3): Rebelse broeihoop

Te midden van de Brusselse stedelijkheid is het Ossegempark in Laken een oase van rust. Het is dan ook niet voor niets…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAZZ BRAK –"2024"

Brusselse rapper JAZZ BRAK kennen we als de wederhelft van Zwangere Guy en Astrofisiks in hun hiphopgroep STIKSTOF. Vorig jaar bewandelde JAZZ…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.