Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco – “King Of The Clouds”

Waar Panic! At The Disco in 2005 begon als echte ’emo-band’, ging de groep rond Brendon Urie op hun vorig album, Death Of A Bachelor, al meer een poprichting uit. Dat de band die evolutie alleen maar zal verderzetten, blijkt ook uit de vorige drie singles, die op het volgende album Pray For The Wicked (22 juni) zullen verschijnen. Recentste single “High Hopes” kon ons met zijn toegankelijkheid en theatraliteit zeker bekoren, met “Say Amen (Saturday Night)” en “(Fuck A) Silver Lining” hadden we iets meer moeite.

Vorige singles begonnen heel groots en ‘in-the-face’, maar “King Of The Clouds” doet het net iets kalmer aan. Een fijne a capella leidt het nummer in, zonder blazers of strijkers deze keer. Toch bouwt Urie daarna weer op naar een gigantisch refrein, iets wat een handelsmerk van de band begint de worden. Net zoals op “High Hopes” valt dat refrein ook weer na één enkele luisterbeurt mee te zingen, iets wat de ‘die-hards’ zeker zullen appreciëren. Na het tweede refrein valt het nummer rustig weg. Als je verwacht dat het nog éénmaal zou ontploffen, zal je zwaar teleurgesteld worden want dat blijkt het einde te zijn. Dat is ook meteen ons enige puntje van kritiek op deze fijne single, de korte duur. Die kritiek kan je trouwens doortrekken over alle singles van deze plaat, want als je de vier nummers samenzet, kom je amper aan 11 minuten muziek.

Pray For The Wicked komt op 22 juni uit.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singles

Nieuwe single Lost Boys - "Obvious"

De kans dat je al van Lost Boys – nee, niet die cult film over vampieren – gehoord hebt, lijkt ons eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco - "Into the Unknown"

Is het nog de moeite om Panic! At The Disco voor te stellen? De band boekte aan het begin van deze eeuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift ft. Brendon Urie - "ME!"

Taylor Swift heeft geen introductie nodig. Ze is de enige vrouw die twee keer de Grammy voor album van het jaar won,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.