Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco – “King Of The Clouds”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco – “King Of The Clouds”

Waar Panic! At The Disco in 2005 begon als echte ‘emo-band’, ging de groep rond Brendon Urie op hun vorig album, Death Of A Bachelor, al meer een poprichting uit. Dat de band die evolutie alleen maar zal verderzetten, blijkt ook uit de vorige drie singles, die op het volgende album Pray For The Wicked (22 juni) zullen verschijnen. Recentste single “High Hopes” kon ons met zijn toegankelijkheid en theatraliteit zeker bekoren, met “Say Amen (Saturday Night)” en “(Fuck A) Silver Lining” hadden we iets meer moeite.

Vorige singles begonnen heel groots en ‘in-the-face’, maar “King Of The Clouds” doet het net iets kalmer aan. Een fijne a capella leidt het nummer in, zonder blazers of strijkers deze keer. Toch bouwt Urie daarna weer op naar een gigantisch refrein, iets wat een handelsmerk van de band begint de worden. Net zoals op “High Hopes” valt dat refrein ook weer na één enkele luisterbeurt mee te zingen, iets wat de ‘die-hards’ zeker zullen appreciëren. Na het tweede refrein valt het nummer rustig weg. Als je verwacht dat het nog éénmaal zou ontploffen, zal je zwaar teleurgesteld worden want dat blijkt het einde te zijn. Dat is ook meteen ons enige puntje van kritiek op deze fijne single, de korte duur. Die kritiek kan je trouwens doortrekken over alle singles van deze plaat, want als je de vier nummers samenzet, kom je amper aan 11 minuten muziek.

Pray For The Wicked komt op 22 juni uit.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Panic! At The Disco @ Sportpaleis: Glitter, glamour en gebroken harten

Op vierentwintig januari kon je een fractie van een seconde het collectieve geluid van brekende meisjesharten horen. Op die dag maakte Brendon…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! at the Disco – “Local God”

Met langspeler Pray for the Wicked deed Panic! at the Disco iets wat weinig andere groepen met roots in de emorock hen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.