Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Go March – “Chop Chop”

De Antwerpse band Go March ambieert met hun mix van kraftwerk-beats en langgerekte post-rock vibes waarschijnlijk een internationale niche positie. De troef binnen dit soort genre bestaat erin om je duidelijk te onderscheiden van de rest. Als voorproefje van hun tweede aankomende plaat II kunnen we al eens luisteren naar “Chop Chop” en beoordelen of ze hier in slagen.

“Chop Chop” is een nummer van exact negen minuten. Bij nummers van zo’n lengte zit de vrees er telkens in dat de artiest onze interesse ergens middenweg kwijt raakt. Niet zo bij “Chop Chop” dus; de drive in dit nummer werkt zo aanstekelijk als een futuristische personal robocoach. De mix tussen de luisteraar nieuwsgierig maken en een welgepast antwoord bieden, is perfect afgesteld. Het nummer heeft net zoals de muziek van Goose iets episch over zich, beeld je een gevecht op leven en dood in in de verre toekomst. De verzadigde sound van “Chop Chop” zou volgens de band niet echt door te trekken zijn door het hele album. Het kan dus nog alle kanten uit voor de nieuwe plaat van Go March.

II komt uit op 28 september.

Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…
LiveRecensies

Go March @ Secret Garden 2021 (Handelsbeurs): Denkbeeldige discotheek

Het livecircuit is langzaam maar zeker weer op gang aan het komen, en dat heeft ook de Gentse Handelsbeurs geweten. Een week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.