Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks – “Fractured and Dazed”

Er is weer heel wat om naar uit te kijken na de grote vakantie. Ook bij The Kooks is dat het geval. Op 31 augustus komt hun nieuwe plaat Let’s Go Sunshine uit en die bevat vijftien nummers. Twee daarvan kon je al even in je oorkanalen binnenbrengen. “All The Time” en “No Pressure” bewezen dat de band nog steeds heel leuke nummers kan schrijven. Met “Fractured and Dazed” krijgen we nu een derde single uit het album, en daarop gaat de band heel rustig te werk met toch een bepaalde feel-good vibe.

De single begint met een heel simpele gitaarlijn vergezeld van Luke zijn kenmerkende stem. Al snel zou je kunnen oordelen dat er heel weinig moeite is gestopt in deze single, maar niets is minder waar. Van zodra de percussie er bij komt en er ook nog subtiele pianolijnen inzitten, voel je iets meer energie in je lichaam komen. Het nummer gaat zo op een zachte maar positieve manier verder en al snel ontstaat een kleine glimlach op je gezicht. “Fractured And Dazed” heeft daarnaast ook een heel aanstekelijk refrein, wat je meteen kan meezingen. Alweer een zeer goed nummer dat onze hoop op nog eens een sterk Kooks album wat meer de hoogte in duwt.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.