Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spiritualized – “I’m Your Man” & “A Perfect Miracle”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spiritualized – “I’m Your Man” & “A Perfect Miracle”

Na een hele reeks teasers in de vorm van morse code, zag het er naar uit dat we spoedig nieuws zouden krijgen van Spiritualized. De cultband rond Jason Pierce (ex-Spacemen 3) is bekend van prachtige albums als Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space en Lazer Guided Melodies, maar liet sinds 2012 nog weinig van zich horen. De stilte is nu eindelijk verbroken met de aankondiging van And Nothing Hurt, het nieuwe album dat op 7 september zal verschijnen. Hieruit zijn vandaag de nummers “I’m Your Man” en “A Perfect Miracle” uitgebracht.

De twee nummers liggen in het verlengde van wat we van Spiritualized kunnen verwachten. De songs die Pierce schrijft, zijn groots en worden dusdanig gedrapeerd met weelderige instrumentatie. Zo horen we op “I’m Your Man” bezielde koperblazers en een emotioneel geladen gitaarsolo. “A Perfect Miracle” doet dan weer denken aan “Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space”. Het nummer klinkt alsof het in een verre uithoek van ons universum is opgenomen. Traag bouwt het zich op met achtergrondkoortjes, trage drums en hemelse strijkers alvorens het uitmondt in een outro die oneindig ver weg zou kunnen drijven. Twee puike songs die ons doen verlangen naar And Nothing Hurt.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spiritualized - Everything Was Beautiful (★★★★): Vroeger was alles beter, en nu nog steeds

Lang geleden in een melkwegstelsel ver weg van hier, veertig jaar geleden op een kunstschool in midden Engeland om precies te zijn,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized - "The Mainline Song"

Everything Was Beautiful moest vorige maand uitkomen, maar door de wereldwijde grondstoftekorten en transportproblemen blijft de plaat nog tot 22 april verborgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized – “Crazy”

Nadat we enkele re-issues kregen van de klassiekers van Spiritualized, werd het wel eens tijd voor nieuwe muziek. De muziek van J…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.