Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vic Mensa ft. G-Eazy & Marshmello – “Reverse”

Vic Mensa heeft even genoeg van alle maatschappijkritische en zelfreflecterende teksten. De rapper uit Chicago grijpt zijn muziek over het algemeen aan als een kans om zaken als racisme, geweld en zijn eigen verleden, inclusief drugsverslaving, aan de kaak te stellen. Zijn twee laatste albums There’s Alot Going On en The Autobiography waren conceptalbums met heel wat persoonlijke en politieke statements. Ongeveer een jaar later is hij terug met “Reverse”, een samenwerking met producer Marshmello en G-Eazy, waarop hij een andere weg inslaat.

Mensa bracht eerder al singles uit met onder andere Flume en Skrillex dus eigenlijk is de samenwerking met Marshmello niet zo gek. Die laatste schotelt ons een trapbeat voor, beheerst door een catchy, ietwat donkere pianoloop. “Reverse” is een show off song, Mensa en G-Eazy rappen over hun dure levensstijl en laten niet na om te vermelden welk merk tequila ze drinken en van welke designer hun jacket is. Mensa heeft inhoudelijk meer in zijn mars, laat dat duidelijk zijn. De flow van beide heren is echter een plezier om naar te luisteren en hier en daar zitten er wel clevere lyrics tussen. 

Vic Mensa is momenteel aan het touren in Noord-Amerika, waar hij “Reverse” enkele dagen geleden voor de eerste keer liet horen. We zijn alvast benieuwd of we in de volgende weken nog meer nieuwe muziek mogen verwachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hef – “Wat Ik Doe” (feat. Jonna Fraser)

Hef en Jonna Fraser, beiden goed voor tal van albums een heel wat hitjes, scheren al een decennium lang hoge toppen binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.