Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vic Mensa ft. G-Eazy & Marshmello – “Reverse”

Vic Mensa heeft even genoeg van alle maatschappijkritische en zelfreflecterende teksten. De rapper uit Chicago grijpt zijn muziek over het algemeen aan als een kans om zaken als racisme, geweld en zijn eigen verleden, inclusief drugsverslaving, aan de kaak te stellen. Zijn twee laatste albums There’s Alot Going On en The Autobiography waren conceptalbums met heel wat persoonlijke en politieke statements. Ongeveer een jaar later is hij terug met “Reverse”, een samenwerking met producer Marshmello en G-Eazy, waarop hij een andere weg inslaat.

Mensa bracht eerder al singles uit met onder andere Flume en Skrillex dus eigenlijk is de samenwerking met Marshmello niet zo gek. Die laatste schotelt ons een trapbeat voor, beheerst door een catchy, ietwat donkere pianoloop. “Reverse” is een show off song, Mensa en G-Eazy rappen over hun dure levensstijl en laten niet na om te vermelden welk merk tequila ze drinken en van welke designer hun jacket is. Mensa heeft inhoudelijk meer in zijn mars, laat dat duidelijk zijn. De flow van beide heren is echter een plezier om naar te luisteren en hier en daar zitten er wel clevere lyrics tussen. 

Vic Mensa is momenteel aan het touren in Noord-Amerika, waar hij “Reverse” enkele dagen geleden voor de eerste keer liet horen. We zijn alvast benieuwd of we in de volgende weken nog meer nieuwe muziek mogen verwachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.