Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vic Mensa ft. G-Eazy & Marshmello – “Reverse”

Vic Mensa heeft even genoeg van alle maatschappijkritische en zelfreflecterende teksten. De rapper uit Chicago grijpt zijn muziek over het algemeen aan als een kans om zaken als racisme, geweld en zijn eigen verleden, inclusief drugsverslaving, aan de kaak te stellen. Zijn twee laatste albums There’s Alot Going On en The Autobiography waren conceptalbums met heel wat persoonlijke en politieke statements. Ongeveer een jaar later is hij terug met “Reverse”, een samenwerking met producer Marshmello en G-Eazy, waarop hij een andere weg inslaat.

Mensa bracht eerder al singles uit met onder andere Flume en Skrillex dus eigenlijk is de samenwerking met Marshmello niet zo gek. Die laatste schotelt ons een trapbeat voor, beheerst door een catchy, ietwat donkere pianoloop. “Reverse” is een show off song, Mensa en G-Eazy rappen over hun dure levensstijl en laten niet na om te vermelden welk merk tequila ze drinken en van welke designer hun jacket is. Mensa heeft inhoudelijk meer in zijn mars, laat dat duidelijk zijn. De flow van beide heren is echter een plezier om naar te luisteren en hier en daar zitten er wel clevere lyrics tussen. 

Vic Mensa is momenteel aan het touren in Noord-Amerika, waar hij “Reverse” enkele dagen geleden voor de eerste keer liet horen. We zijn alvast benieuwd of we in de volgende weken nog meer nieuwe muziek mogen verwachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Young Stoner Life - Slime Language 2 (★★½): Te veel is te veel

Young Thug is een van de meest invloedrijke rappers van de laatste jaren. Als een van de steunpilaren van de gouden mumblerapgeneratie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aesop Rock – “Long Legged Larry”

Met de grootste woordenschat in de Amerikaanse hiphop heeft Aesop Rock al veel verwezenlijkt, zoveel dat de titel van undergroundrapper niet langer…
AlbumsRecensies

Yung Mavu - Luxury Denim (★★★★): Kwaliteit boven kwantiteit

Yung Mavu is al lang niet meer de tiener die voor de grap een Harry Potter-rap schreef. Toen de jonge rapper in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.