LiveRecensies

Moose Blood @ Kavka: It’s Too Much

LiveRecensies

Moose Blood @ Kavka: It’s Too Much

Moose Blood kreeg het voorbije jaar heel wat tegenslagen te verwerken. Zo werd voormalig drummer Glenn Harvey uit de band gezet na klachten over het verzenden van intieme foto’s naar Fans. Toeval of niet, maar naamgenoot Harvey Weinstein ging de drummer al eens voor. In februari werd ook zanger Eddy Brewerton beschuldigd van het delen van intieme foto’s van een fan met de Whattsapp groep van de Band. In tegenstelling tot bij drummer Harvey, ontkende Moose Blood de aantijgingen in een officieel statement op de Facebookpagina van de band.

Na een een periode van tegenslag bracht Moose Blood in maart dit jaar dan haar derde studio album uit. I Don’t Think I Can Do This Anymore is veel emotioneler dan de voorgaande albums. De gebeurtenissen hebben dus duidelijk een invloed gehad op de muziek van de band. In een goed gevulde Kavka stelde Moose Blood dan ook dit nieuwe album voor. Ze speelden vier nieuwe nummers en wisselden deze (iets te vaak) af met nummers van oudere albums. De snikhete kavkazaal zorgde voor een tam publiek en ook de band had last van de warmte.

‘Opwarmer’ van de avond was het Belgische The Waiting Game. Belgische punkrock op zijn best en een thuisshow voor het vijftal. Dat kon je zien aan het zwarte t-shirt van Tijs Mondelaers. Waarop trots het woord ‘Kempen’ op stond. Het vijftal met Jonas Meukens op de gitaar speelde er een aangename set en kon op veel bijval van het publiek rekenen. De kavka zaal was al vroeg op de avond goed volgelopen om de eigen Belgische trots te bewonderen.

Moose Blood bleek pas een half uur voor de show te zijn aangekomen in Kavka. Door de korte soundcheck net voor het optreden, was het geluid dan ook niet perfect afgesteld in de kleine Kavka zaal. De eerste nummers “Honey” en “Talk In Your Sleep” kwamen dan ook helemaal niet goed tot hun recht. De band wisselde nieuwe nummers van hun album I Don’t Think I Can Do This Anymore af met hits als “Gum”, “Bukowski” en “Knuckles”

Veel zin in het optreden leken de heren eigenlijk niet te hebben. Er was weinig interactie onderling en ook interactie met het publiek was in het begin van het optreden ver te zoeken. Gitarist, Mark Osbourne had gedurende het hele optreden maar één serieuze blik en verliet nog voor het laatste nummer gedaan was het podium. Zanger Brewerton leek tijdens het optreden dan weer eerder verlegen en zocht na een tijdje toch de connectie met het publiek op. Zijn speciale stemgeluid maakt dan weer dat hij op heel wat bijval van het publiek kan rekenen.

Alle credits gaan tijdens dit optreden naar drummer Lee Munday, hij gaf een volledig uur het beste van zichzelf en kan een sterk staaltje drummen. Hij leek ook de enige die plezier had tijdens dit optreden. Misschien heeft het te maken met de problemen die de band het voorbije jaar heeft gehad. Het laatste nummer “It’s Too Much” beschrijft dan ook precies hoe de overige bandleden zich leken te voelen op het podium. Het nieuwe album klinkt op plaat heel erg goed, maar kan ons live minder goed bekoren. Het is nog maar de vraag of Moose Blood deze periode van beschuldigingen zal overleven, want het succes van het nieuwe album doet jammer genoeg onder aan het live potentieel ervan.

Setlist

Honey
Talk In Your Sleep
Bukowkski
Glow
Can We Stay Like This
Gum
I Hope You’re Missing Me
Swim Down
Have I Told You Enough
Knuckles
It’s Too Much

Alle foto’s vind je hier.

Related posts
InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
LiveRecensies

Summer Gloom: Full of Hell + Spectral Wound + Primitive Man + Candy @ Kavka Oudaan: Snikhete moshpits

Is een quadrupel-affiche een ding? Volgens Kavka in ieder geval wel. Ze nodigden in samenwerking met Samhain vier spannende, zwaardere acts uit,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.