LiveRecensies

Demi Lovato @ Lotto Arena: Zelfzekerheid troef!

In 2014 stond ze nog in het voorprogramma van Enrique Iglesias in het Sportpaleis. Met haar eigen Tell Me You Love Me tour bracht ze nu haar geheel eigen tour naar de Lotto Arena. Maar de Amerikaanse zangeres is van ver moeten komen, in het verleden kampte ze met alcohol- en drugsproblemen en ze had ook een eetstoornis. Vandaag is ze zes jaar ‘sober’ en inspireert ze haar fans met betekenisvolle nummers en praat ze tijdens het optreden rechtstreeks met haar fans. Dat ze hiermee haar trouwe ‘Lovatics’ inspireert, is een understatement. Uren voor het concert stonden er al een honderdtal fans te wachten om de beste plaatsjes te kunnen bemachtigen. Het uitverkochte optreden, zorgde voor een snikhete Lotto Arena.

De opluchting was dan ook groot toen tien minuten voor het concert de airco boven de Lotto Arena terug aansprong. Openen deed Demi Lovato door met een lange zwarte jas en een zwarte zonnebril vanuit het podium naar boven te komen. Ze heeft iets weg van een vrouwelijke matrix, maar straalt wel duidelijk vertrouwen uit. Met “You Don’t Do It For Me Anymore” liet Lovato zien hoe ze haar stem ongelooflijk goed onder controle heeft. Tijdens “Daddy Issues” komt er een grote zetel uit het podium naar boven en tijdens “Cool For The Summer” danst ze vrolijk met een regenboogvlag over het podium. Tot groot jolijt van de ‘Lovatics’.

De zwarte jas ging al snel uit in de oververhitte zaal, maar de zwarte zonnebril bleef op. Trouwe fans weten natuurlijk dat Demi Lovato graag in de boksring staat en ze zou tijdens het sparren een blauw oog opgelopen hebben. Geen reden om de show uit te stellen volgens Lovato, al leek er niet veel mis te zijn. Tijdens “Confident” verscheen ze dan ook in boksoutfit op het podium om de mannelijke dansers er figuurlijk van langs te geven. Tijdens “Give Your Heart a Break” schakelt Demi de hulp in van een ‘Kiss Cam’. Alsof het nog niet warm genoeg was in de Lotto Arena liet de zangeres bij enkele fans de hartjes sneller slaan en voelde je een golf van opwinding doorheen de zaal stromen.

De hitte steeg haar duidelijk een beetje naar het hoofd want tijdens “Concentrate” en “Cry baby” verscheen ze in maagdelijke outfit en een gitaar al zittend op een wit bed. Een hoogtepunt voor heel wat fans, want in een verleidelijke pose kroop ze even later over het bed en verdwenen de danser en danseres met hun hartstochtelijke dans even in het niets. Het hek was helemaal van het dam wanneer de cameramannen zichzelf even verloren in de boezem en het achterwerk van de 26-jarige schone. Zoveel vertrouwen voor iemand die enkele jaren geleden nog kampte met verschillende problemen, chapeau!

Lovato, verdween regelmatig in het podium en maakte gebruik van inspirerende videobeelden tijdens haar kledingwissels. Op zich niets mis mee, maar tijdens een korte show van ‘maar’ 1 uur en 15 minuten verwacht je natuurlijk zoveel mogelijk muziek, jammer. Over de kledingkeuze tijdens de laatste nummers gaan we wijselijk zwijgen. Een leren broek was in deze hitte nu niet echt de beste keuze. Wat volgde was een resem aan recente hits zoals “Solo” oorspronkelijk samen met Clean Bandit en “Échame La Culpa” oorspronkelijk samen met Dj Fonzi en een gedurfde versie van “No Promises”.

Alvorens af te sluiten brengt Lovato het nummer “Warrior” voor haar Lovatics. Ze wordt beloond door honderden A4 papieren met verschillende boodschappen op. Na het nummer leest ze er enkele voor en antwoordt ze gevat met een ‘I Love You Too’ op de liefdesverklaring van een fan. Dat de Amerikaanse begaan is met haar fans is wel heel duidelijk. Met een motivational speech draagt ze het nummer “Father” op aan haar overleden vader.

Ondanks het feit dat Demi Lovato bekend geworden is door Disney, kregen we geen enkel moment het gevoel dat we in een Disney show terechtgekomen waren. Zelfs het alom bekende nummer “Let It Go” liet Demi Lovato passeren. Met deze ‘Tell Me You Love Me’-tour bewijst de zangeres op een zelfzekere manier dat ze haar mannetje kan staan en klaar is met de problemen uit het verleden.

Setlist

You Don’t Do It For Me Anymore
Daddy Issues
Cool For The Summer
Sexy Dirty Love
Heart Attack
Give Your Heart a Break
Confindent
Concentrate
Cry Baby
Lonely
No Promises
Solo (Clean Bandit)
Échame La Culpa
Fall in Line
Warrior
Father

Sorry Not Sorry
Tell Me You Love Me

Alle foto’s vind je hier.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Bryan Adams @ Lotto Arena: Als een jukebox uit de jaren tachtig die hit na hit afvuurde

De Rode Duivels zijn nog niet goed en wel bekomen van de Canadese stormloop op het wereldkampioenschap voetbal of ons land kreeg…
LiveRecensies

Central Cee @ Trix: Cee om te zien

Central Cee was gisteren in het land en dat met sjokvolle avond voor de boeg. Niet alleen stonden er twee uitverkochte Trix-concerten…
InstagramLiveRecensies

Bicep Live @ Lotto Arena: Zinderende extase

Zoals de programmering van KluB C op Rock Werchter elk jaar weer aantoont, duiken er steeds meer alternatieve en vernieuwende dance-acts op,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.