LiveRecensies

State Champs @ Zappa: Nog lang niet Dead and Gone!

Dat State Champs zich thuis voelen in België, bleek gisterenavond nogmaals na een oververhitte show in de Zappa in Antwerpen. Sinds 2015 speelden ze maar liefst zes keer in ons Belgenlandje. Vandaag kondigen ze alweer een nieuwe show aan op 3 november in de Muziekodroom in Hasselt. Met zes optredens in drie jaar tijd, heeft de band een ijzersterke live reputatie, blijven ze groeien en komt er een nieuw album aan.

De avond werd op gang getrokken door de Australische band Stand Atlantic. Met aanstekelijke poppunk nummers en een vrouwelijke frontvrouw, kan de band genieten van de nodige aandacht. Vooral door het grotendeels mannelijke publiek. Jammer genoeg komen de nummers, die op plaat heel goed klinken, live niet tot zijn recht. De bandleden zijn niet al te goed op elkaar afgestemd en de zang van frontvrouw Bonnie Fraser hoor je niet altijd even goed, jammer want deze band heeft in onze ogen heel veel potentieel.

Knuckle Puck daarentegen was één brok energie op het podium. Met vele moshpits en crowdsurfers tot gevolg. Deze korte show was dan weer het tegenovergestelde van die van Stand Atlantic, waar de nummers van Stand Atlantic beter klinken op cd, klinken die van Knuckle Puck beter live. Er hangt veel energie in de lucht, en niet alleen door het onweer van die avond.

Op 15 juni brengt State Champs een nieuw album, Living Proof, uit. Op de nummers “Dead and Gone” en “Crystall Ball” na was daar eigenlijk heel weinig van te merken. Het leek wel alsof ze nog snel al hun hits van hun tweede album The Finer Things wilden spelen alvorens dat hoofdstuk af te sluiten. Dat het een zweterige avond ging worden, was wel duidelijk. Het eerste nummer was een weerspiegeling van de hele avond. Met “All You Are is History” knalde de eerste hit door de boxen.

“Dead and Gone” was de eerste single van hun nieuwste album en kon vanzelfsprekend niet ontbreken. Vanaf de eerste noot kon het actieve publiek meezingen, ookal is het nummer nog maar een maand uit. De vijf heren uit New York besluiten vanaf dan heel wat oldies uit de kast te halen. Tot groot jolijt van het publiek dat begint te moshen en crowdsurfen tot aan het einde van de show. Omdat zanger Derek nog geen contact zoekt met het publiek, besluit het publiek contact te zoeken met Derek en wagen er enkele meisjes hun kans om op het podium te klimmen.

“Slow Burn”, “Eyes Closed” en “All Or Nothing” zijn voorbij voor we het goed en wel beseffen. Pas nu zoekt Derek voor het eerst contact met het publiek en vertelt dat het niet hun eerste keer in Antwerpen is. Maar dat ze graag in ons land zijn, blijkt een zekerheid. Alvorens door te gaan met nog meer oude nummers gooit Derek er opnieuw een single van hun nieuwe album tussen. Net zoals “Dead and Gone” is “Crystal Ball” nog maar net uit, toch kennen de fans het nummer nu al vanbuiten.

Voor de fans van het eerste uur, kwam het hoogtepunt van dit concert tijdens de laatste zes nummers. Al deze songs komen uit het eerste album van de band en zijn net dat tikkeltje aggresiever, sneller en actiever. Alsof de zaal nog niet warm genoeg was, besloot gitarist Ryan Scott Graham al spelend te crowdsurfen. Hierdoor was het laatste nummer “Secrets” een waar crowdsurffest waarin iedereen Derek eventjes wou aanraken.

Dat de mannen van State Champs graag in België zijn, blijkt nog maar eens uit het feit dat ze in november opnieuw in ons land zullen zijn met (opnieuw) een eigen headline tour. Deze show leek een afscheid te zijn van de oude State Champs, al zal de nieuwe State Champs niet veel verschillen van de oude. Zo zijn de nieuwe nummers even energiek en komt hun eigen sound nog meer op de voorgrond.

Setlist:

All you are is History
Losing Myself
Simple Existence
Dead and Gone
Slow Burn
Eyes Closed
Deadly Conversation
All or Nothing
Crystal Ball
Remedy
Critical
Breaking Ground
Nothing’s Wrong
Easy Enough
Elevated
Secrets

Alle foto’s vind je hier.

Related posts
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years - "Wyatt's Song (Your Name)"

Na “Oldest Daughter” en “Summer Clothes” volgt met “Wyatt’s Song (your Name)” de derde single uit het aankomende album van The Wonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.