Nieuwe singles

Nieuwe single Rudimental – “Toast to our Differences”

Nieuwe singles

Nieuwe single Rudimental – “Toast to our Differences”

In 2012 maakte de wereld kennis met Rudimental, het Britse drum & bass ensemble, dat met ‘Feel The Love’ een serieuze zomerhit te pakken had. De zomer komt er weer aan, tijd dus om met nieuwe muziek te komen. De heren uit Londen werkten al samen met grootheden als Ed Sheeran, Emeli Sandé en sinds kort ook met Macklemore en Jess Glyne, deze keer doken ze de studio in met Protoje, Shungudzo en Hak Baker. Het resultaat is een laid-back nummertje dat zich voortbeweegt op de typische trompet die we al op eerdere nummers hoorden. Dat Rudimental meer en meer de focus verlegt van drum & bass naar commerciële popmuziek, blijft duidelijk.

Ondanks dat de teksten van de Zimbabwaanse Shungudzo zeer moeilijk te verstaan zijn, is het toch een echte oorwurm. De lijnen van Protoje en Hak Baker gaan een beetje verloren en bieden niet echt een meerwaarde aan het nummer. De onopvallende gitaarlijn, die de rustige beat en het gezang verbindt, is hetgene wat het nummer écht zomers maakt. We betwijfelen of dit nummer een wereldhit gaat worden, het is echter wel een welkome toevoeging aan onze afspeellijst.

Het derde album van Rudimental wordt dit jaar nog verwacht. Wij zijn alvast benieuwd of het vooral popnummers, of drum & bass zal zijn.

 

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 0+1): Overzees bondgenootschap

Net als vorig weekend staat er de komende dagen weer een hoogmis der Belgische festivals op de planning. In het weekend waarin…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 2): Al dansend de zomer in

Onder een stralend blauwe hemel werd de tweede dag van Couleur Café aangevat met de nodige namen die van ver of iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.