Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jade Bird – “Furious”

De twintigjarige dame Jade Bird deed vorig jaar haar intreden in de muziekscene met haar debuut EP genaamd Something American. Dat ging niet onopgemerkt want al snel kwam ze op de longlist te staan voor de BBC Sound of 2018. Daar kwam onze lieftallige Sigrid uit als winnaar, maar Jade Bird moet zeker niet onderdoen voor haar. Haar sound wordt gedomineerd door Americana en country invloeden. Haar vorige single “Lottery” was een mooie samensmelting van country en pop die door iedereen gesmaakt kon worden. Haar nieuwste single “Furious” daarentegen is iets heel integer en klein geworden.

Bij een titel als “Furious” zou je al eens kunnen verwachten dat alle registers worden opgetrokken. Jade Bird daarentegen pakt het helemaal anders aan. Op “Furious” keert ze terug naar de essentie en gaat ze op zoek naar intimiteit. Onder begeleiding van enkel een akoestische gitaar wringt ze zich een weg doorheen het nummer. Ondanks die eenvoud, komt haar boodschap zeker en vast over bij de luisteraar. We weten nu allemaal waarom we haar dus vast en zeker niet boos mogen krijgen, vooral tijdens haar uithaal op het einde voelen we ons even op onze tenen getrapt.

Facebook / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eden Hunter - "Twenty."

In Londen wordt Eden Hunter al gehandeld als de volgende popster die met haar vrolijke muziek de hitlijsten kan veroveren. In 2021…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.