Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard – “Murmurations”

De vroege vogels onder ons konden gisteren op BBC radio 6 de nieuwste single “Murmurations” van Ben Howard in première horen gaan. Dit is de vierde en tevens laatste single die we te horen krijgen voor het derde album genaamd Noonday Dream uit komt op 1 juni. De afgelopen week was Ben Howard in de UK niet van het scherm en de radio te slaan. Hij bracht zijn meest recente singles “Towing The Line” en “Nica Libres At Dusk” tijdens het gerenommeerde muziekprogramma Later with Jools Holland en was te horen tijdens de radioshow van Annie Mac op BBC radio 1. Oplettende luisteraars konden toen opmerken dat zijn live band versterkt wordt door Remi Aguilella en Elena Torna van Daughter.

“Murmurations” is het laatste nummer op Noonday Dream en zorgt ervoor dat de plaat in een grootsheid kan afsluiten. Gedurende de eerste helft van het nummer ligt de focus op de gitaren die Ben als een zwerm vogels begeleiden naar zijn eindbestemming. Pas na een minuut of drie valt de percussie in en geven ze dat laatste duwtje voor de eindsprint in te zetten. Die drums doen ons ook even terug denken aan zijn tweede plaat I Forget Where We Were. Daar werd tijdens het laatste nummer “All Is Now Harmed” ook een glansrol weggelegd voor de drums. Enkele keren wordt de zin “It’s so peacefull here don’t want to fuck it up” herhaald en dit geeft ook perfect weer hoe dit nummer klinkt. “Murmurations” is een prachtige afsluiter vol kleine maar fijne details die ons allemaal even doen wegdromen.

Op 1 juni 2018 komt zijn derde album Noonday Dream uit.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Howard - Collections from the Whiteout (★★★½): De meeste dromen zijn bedrog

Weinig artiesten zijn zo maniakaal bezig met hun eigen sound, imago en artiestenbestaan als de Britse singer-songwriter-surfer Ben Howard. Schoot zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard - "Sorry Kid"

Ben Howard is lang niet meer de vrolijke jongen met zijn gitaar die gelukzalige popdeuntjes fabriceert. Integendeel, de eigenzinnige Brit heeft zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "Half an Eye"

Niet zo heel lang na het uitbrengen van zijn tweede album kwam Mickey Smith van A Blaze of Feather alweer met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.