Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ghost – “Rats”

De Zweedse heavy metal band Ghost behoort zonder twijfel tot één van de spectaculairste groepen in het hele festivalcircuit. Bij elk nieuw album verandert de identiteit van de frontman Tobias Forge in een nieuwe figuur en dat is ook nu weer het geval. We moeten spijtig genoeg afscheid nemen van Papa Emeritus III, maar krijgen daarvoor wel het nieuwe personage Cardinal Copia. Alsof dat al niet genoeg nieuws is voor de fans van het steviger gitaarwerk, krijgen we ook nog het nieuw nummer “Rats” te horen dat op hun op 1 juni verschijnende album Prequelle zal staan!

“Rats” is een typisch Ghost-nummer geworden met heel wat strakke riffs en een stevige baslijn. De nieuwe plaat Prequelle zal hoofdzakelijk gaan over de pest, de apocalyps en de middeleeuwen en dat merk je meteen als je aandachtig naar de tekst luistert en de video bekijkt. Ook opvallend, het refrein is een echte oorworm en kan je al na een eerste luisterbeurt luidop meebrullen. Tof dat ze terug zijn en zeker met een nummer als “Rats”.

Ghost speelt op donderdag 21 juni op Graspop Metal Meeting!

Facebook

13 april 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter