Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens feat. Dâm Funk – “Girlfriend”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens feat. Dâm Funk – “Girlfriend”

De française Héloïse Letisser kent inmiddels iedereen onder haar artiestennaam Christine and the Queens. Haar debuutplaat Chaleur Humaine uit 2014 was een groot succes in haar thuisland en bij ons, maar verbazingwekkend ook in Groot-Brittanië en Noord-Amerika. Het duurde daarom ook iets langer dan gepland voor ze weer aan nieuwe muziek kon beginnen, maar na een nog druk 2016 verdween ze plots uit de schijnwerpers. Vandaag maakt ze echter haar terugkeer door de grote poort met een nieuwe single “Girlfriend” die ze zowel in het Frans alsook in het Engels heeft uitgebracht.

“Girlfriend” klinkt heel funky en dansbaar wat onder andere te danken is aan Dâm Funk, die in het verleden ook al samenwerkte met onder andere Snoop Dogg. De zeemzoete stem van Héloïse is heel herkenbaar en haar Frans accent op “Girlfriend” zorgt voor een extra dosis charme. Met de nieuwe sound wijkt ze wel wat meer af van wat we op haar succesplaat Chaleur Humaine hoorden en dat zorgt ervoor dat we er nog een beetje aan moeten wennen. Op meer informatie op een nieuwe plaat blijft het nog wachten, maar we zijn wel al benieuwd wat dat gaat geven.

Over het nummer zei Letissier nog het volgende: “I initially set out to smash against macho culture and macho men. I became obsessed with this idea of the macho man, and still being a woman. What does it mean if I’m this figure, and I’m a woman? Does it make me an aberration? Is it joyful? I felt I had to address female desire and it’s diversity. How sometimes it’s blacked out or ignored. It’s still something quite suspicious or slightly dirty. I felt like it was important to be more unapologetic about that. There are hints of nights spent having sex and coming back covered in sweat. Like a male figure, the young hero who has love stories, and comes back in the morning and his friends are like: “What happened to you?” I want to be that.”

Op 12 oktober kan je Christine and the Queens nog eens in België aan het werk zien in Vorst Nationaal in Brussel.

Facebook

2079 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens - "rentrer chez moi"

Iedereen kent Christine and the Queens wel van de grote hit “Christine” uit 2014. Vorig jaar bracht Chris ons met PARANOÏA, ANGELS,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.