LiveRecensies

Movements @ JC Bouckenborgh: Gedreven door passie, bezeten door warmte

@FloodFloorshows

Throwback naar eind November vorig jaar. Movements zou openen voor Tiny Moving Parts en Knuckle Puck hun Europese tour. Een week voor hun passage werd de tour gecanceld door persoonlijke problemen bij Knuckle Puck, en dus werd het allereerste optreden van Movements op Belgische bodem uitgesteld. Met enkele maanden uitstel vertoonde het viertal uit California zich dan toch, nu zelfs als headliner in het cozy JC Bouckenborgh. De verwachtingen waren zoals de temperatuur, zeer hoog.

De eerste band die gisterenavond het podium mocht betreden was Mountains To Move. Het Belgische viertal deed hun uiterste best om de sfeer vanaf het begin in het publiek te krijgen, en met succes. De kleine zaal deed het sympathieke en emotionele karakter van de band recht aan waardoor ze hun taak als opwarmer van de avond zeker tot een goed einde brachten. Mountains To Move was met een goede mix van oude en nieuwe nummers de ideale opener van wat een formidabele avond beloofde te worden.

Na een korte break besteeg Paerish, genoemd naar hun thuisstad Parijs, het verhoog. De sympathieke Fransen brengen post-rock via een mix tussen Title Fight met een vleugje Blink 182. Groot zijn ze nog niet, en met een maar middelmatige set hebben ze dan ook niet veel zieltjes kunnen bekeren. Na een kwartier overheerste het gevoel dat de rest van de set niet veel anders zou brengen, en zo geschiede. Niet dat er iets grondig fout zat, maar veel overtuigingskracht ging er ook niet van uit.

Na wederom een kort intermezzo was het eindelijk de beurt aan het Amerikaanse Movements. De band besteeg het podium en vloog vrijwel meteen in het openingsnummer. Het duurde dan ook niet lang voordat de hele zaal uit volle borst meezong en we net zoals vele anderen niet langer op onze beide benen konden blijven staan. Wanneer de eerste noten van “Under The Gun” door de zaal galmden, waagden we ons tussen de botsende lichamen en brak de zaal helemaal los.

Het viertal raasde door de setlist heen en tijd om te ademen kreeg het publiek niet. Movements wierp hun hart en ziel in de muziek, net zoals het publiek. Met elk nummer nam de intensiteit van het publiek toe en werd er steeds luider gezongen in het volledig uitverkochte JC Bouckenborgh. Deze avond was het ideale moment om al die emoties eindelijk uit je lijf te schreeuwen. Een gelegenheid waar wij dan ook uiteraard volop gebruik van hebben gemaakt. Hier en daar werd wel eens een traantje weggepinkt en talloze crowdsurfers doken op, gevolgd door enkele stagedivers.

Na het spelen van wat hun voorlaatste nummer had moeten zijn, kwam het einde van de avond nabij. Maar het publiek besloot dat het nog niet genoeg had gehad en na even aandringen werd hun oudste nummer “Protection”, dat niet op de setlist stond, gespeeld. Nadien sloot de band af met het wondermooie “Daylily”. De ideale afsluiter van een perfecte performance door Movements. Nadien verlieten we al slenterend de zaal met een warm gevoel in ons hart, een hese stem en hier en daar ook wat blauwe plekken.

https://www.instagram.com/p/Bi1gEA5gm62/?taken-at=460729866

Wat een zware domper leek met de gecancelde tour, was voor Movements eigenlijk een blessing in disguise. Het debuutalbum Feel Something werd zowat overal laaiend ontvangen, en heeft in die enkele maanden al een gehele fanbase kunnen vergaren. Met het uitverkochte JC Bouckenborgh als idyllisch vertrek zou het wel eens de eerste en direct enigste keer kunnen zijn dat we Movements in een zaal van deze grootte te zien kregen. Met hun talent en verbluffende livereputatie is deze band bezig met een grote veroveringstocht waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat deze heel ver kan gaan.

Movements hun Facebookpagina vind je hier.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door Flood Floorshows, Midwestern Sessions en JC Bouckenborgh.

Setlist: 

Full Cirlce

Under The Gun

Worst Wishes

Deep Red

Nineteen

Suffer Though

Deadly Dull

Colorblind

Hatchet

Kept

3rd Degree

Protection

Daylily

 

Door Antoon V. Ryckeghem & Aaron Roelants

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk-act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How You…
AlbumsRecensies

Movements - No Good Left to Give (★★★): Middelmaat als rebranding

Er zijn weinig bands die deze beer zo hebben getroffen met hun muziek als Movements. De debuutplaat van het Californische viertal, Feel Something,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Movements - "Skin To Skin"

Movements is een Californische emocore/poppunkband die al een vijftal jaar muziek recht uit het hart maakt. Tekstueel onderscheidt de band zich met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.