LiveRecensies

ALAZKA @ Zappa: een band die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden

Alazka @Zappa (Ttimepictures)

Voor fans van melodische hardcore en metalcore was 9 mei een hoogdag! Het Amerikaanse The Plot In You, de Australische metalcoreband Polaris en het Duitse Alazka zorgden voor een stevige avond, gevuld met muziek uit drie verschillende werelddelen. De Zappa in Antwerpen was niet uitverkocht maar wel aardig volgelopen. Alazka (vroeger Burning Down Alaska) stelde haar nieuwe album voor in de huidige formatie en kreeg de Zappa aan het zingen, moshen en crowdsurfen.

De avond werd geopend door The Plot In You. Een Amerikaanse band met een grote fanbase in Amerika maar in Europa net bekend genoeg voor het voorprogramma van Alazka. Jammer genoeg startte de set niet zoals gepland. Door technische problemen konden ze hun eerste nummer niet eens spelen. Frontman Landon Tewers liet het niet aan zijn hart komen. Na 80 dagen van touren kon dit er ook nog wel bij. De valse start werd snel vergeten wanneer de band gewoon overgaat naar het volgende nummer. Het enthousiasme was er nog steeds maar je zag dat de lange tour zijn tol aan het eisen was. De fans die al vroeg aanwezig waren konden de, niet zo toonvaste, nummers wel bekoren.

The plot in you @Zappa (Ttimepictures)

Tijd om de avond volledig open te breken dachten de heren van Polaris. De vijfkoppige band uit Australië had nog genoeg energie over en spontaan ontstonden de eerste moshpits. De Aussies veroverden de harten van het publiek met hun hardere nummers. Zanger Jamie Hails moest in het midden van de set zelfs zijn weelderige haarbos losmaken door de warmte die ontstond tijdens hun set. Ideaal om hun set al headbangend af te sluiten.

Kassim, Alazka @Zappa (Ttimepictures)

Hoofdact Alazka wist vanaf het eerste nummer wel raad met het opgewarmde publiek. Met de eerste nummers “Ghost” en “Empty Throne” begon de set nog redelijk rustig. Maar met oldies “Clockwork” en “Phantom” haalde het publiek bijna het kookpunt. Een schril contrast met hun concert van vorig jaar in de Muziekodroom, waar ze het publiek niet meekregen. Dat de fans én de band nog moeten wennen aan hun nieuwe formatie, wordt duidelijk tijdens de nummers van hun nieuwe album Phoenix. Oorspronkelijke zanger Tobias en nieuwe zanger Kassim verdwijnen regelmatig van het podium en wanneer ze samen op het podium staan, botsen ze geregeld tegen elkaar. Het lijkt alsof ze hun plaats nog moeten vinden op het podium.

Tobias Rische, Alazka @ Zappa (Ttimepictures)

Desalniettemin zijn de ‘cleane’ stem van Kassim en de schreeuw van Tobias de ideale combinatie voor succes. Tijdens “Everglow”, een bedankje voor hun fans, komt het optreden met veel enthousiasme en overgave tot een hoogtepunt. Kassim waagde zich tijdens “Hearts of Gold” zelfs in een moshpit. ‘Als hij dat mag, mogen wij dat ook’ moet het publiek gedacht hebben. Want niet veel later stonden er enkele fans mee op het podium. Met hier en daar enkele blikjes Jupiler op datzelfde podium en een Swiss-dansje van Tobias kon je duidelijk zien dat de zes heren van Alazka het naar hun zin hadden.

Setlist

Echoes (intro)

Ghost

Empty Throne

Clockwork

Phantoms

Everglow

Ash

Phoenix

Trophies

Everything

Hearts of Gold

Savior

 

Alle foto’s vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoenix - "Identical"

Ils sont de retour! Phoenix, een van de succesvolste Europese indierockbands van deze eeuw, lost na een lange afwezigheid nog eens iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.