LiveRecensies

Novastar @ Ancienne Belgique (AB): De ster blijft schijnen

Novastar speelde gisteren zijn tweede exclusieve show in een uitverkochte AB Club. De man staat eind dit jaar ook op het grote podium, maar om zijn nieuw materiaal wat uit te proberen, doet hij het liever intiem. Dat bleek ook zeer goed te werken. Zowel oud als nieuw materiaal passeerde de revue en iedereen bleek ook te genieten van wat Joost Zweegers bracht. We kregen ook nog een nieuwtje te horen, ergens in oktober mogen we dat nieuwe album van Novastar verwachten, iets om naar uit te kijken dus!

Openen deed Novastar met wat ouder materiaal en meteen zat de sfeer er goed in. Veel energie en de nodige punch zorgden er ook voor dat we meteen overtuigd waren van de sterkte in de set hier. Novastar blijkt ook een nieuwe band te hebben, maar in niets was dit hoorbaar. Ze waren al sterk op elkaar ingespeeld en het is vooral de gitarist die met zijn stoer overkomen, toch een intieme sound weet te plaatsen.

Er mochten slechts vier nieuwe nummers worden gespeeld, waarvan we “Home Is Not Home” al te horen kregen. Die klinkt live echt als een Novastar classic in wording. De zachte piano, het subtiele gitaarwerk en een soort van dromerige sound, zorgen er voor dat je helemaal op het gemak wordt gesteld. Wij denken alvast dat Zweegers zich heel erg thuisvoelt op dit podium in de AB. Sommige mensen zingen de single al mee, maar het zijn toch vooral de grote hits die op het meeste enthousiasme worden onthaald.

Hits als “The Best is Yet To Come” en “Wrong” mogen zeker niet ontbreken, en daarin toont Zweegers dat die songs na twintig jaar nog steeds even sterk staan. Hij speelt met gevoel, met passie en het is soms moeilijk om onze emoties te bedwingen. Hij speelt namelijk in op een breekbaar gevoel, iets wat pas echt lukt als hij zich achter zijn piano zet. Dan klinkt Novastar het puurst en dan breekt hij ook harten, harten die daarna wel weer gelijmd worden door de honingzoete stem van Zweegers.

Een concert van Novastar is zoals een reis naar de maan. De raket gaat vurig van start, maar eens hij buiten de atmosfeer geraakt, is er enkel de rust en de kalmte van het heelal. Als je dan uiteindelijk op de maan landt, krijg je een soort van euforisch en uniek gevoel. Dat moet ook het gevoel geweest zijn dat iedereen in de AB had. Novastar is duidelijk een band die in deze kleine zaaltjes net dat tikkeltje sterker klinkt en hierdoor ook meer tot de verbeelding spreekt. We zijn benieuwd wat dit zal geven op Rock Werchter komende zomer.

Alle foto’s vind je hier.

2899 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.