banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea – “Flogsta”

Hydrogen Sea was tot voor kort een Belgisch indiepop duo. Maar met het releasen van deze single breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor de band. De grootste verandering is dat de band aangevuld wordt met drie nieuwe leden, en wat voor leden: Patricia Vanneste, die enkele weken geleden haar vertrek bij Balthazar aankondigde, Joris Caluwaerts van jazzband STUFF. en Steven Van Gelder, lid van Tout Va Bien. De band vervolledigt zich dus met enkele toppers uit de Belgische muziekwereld. “Flogsta” is de eerste de eerste single voor het nieuwe project Automata.

“Flogsta”, ‘wat een vreemde naam voor een nummer’, horen wij u al denken. Dat is exact wat de band ook vermoedde, dus gaf het een woordje extra uitleg bij deze naam. Het verwijst naar een studentenghetto in Zweden, waar studenten elke avond om 10 uur hun problemen naar de hemel toe schreeuwen.

De sound van Hydrogen Sea blijft voornamelijk dezelfde: donkere indiepop met de zachte stem van Birsen Uçar. Ook “Flogsta” is doordrenkt met synths, de combinatie met een heerlijke beat zorgt ervoor dat je onmogelijk stil kan zitten op deze single. Toch hoor je dat de band niet meer vasthangt aan hun computers, zoals vroeger bij het duo het geval was. Het nummer is een pak dynamischer, als een echte band. Ook de invloed van de nieuwe leden dringt meteen door, zo worden je oren gestreeld door de zachte strijkers van Vanneste. Wat een topsingle die aantoont dat de Belgische popwereld momenteel in bloei staat!

Facebook

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Hydrogen Sea - Symbiosis (★★★): Sfeervolle intimiteit

Drie jaar na het debuut van Hydrogen Sea brachten Birsen Uçar en Pieterjan Seaux een nieuw album uit. Voor Automata zocht het duo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea - "These Days"

Hoe zou het nog zijn met Hydrogen Sea? De Brusselse band rond Birsen Uçar en Pieterjan Seaux maakte een grote indruk toen…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.